Sarmalele mamei

de Rux in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2011 | 8888 vizualizari

 

Sunt sarmalele facute de mama si merita un loc de onoare pe pagina mea...am sa va spun si de ce...in afara faptului ca tot ce e de la mama e sfant....sunt cele mai bune sarmale pe care le-am mancat vreodata si nu numai eu spun asta pentru ca e mama ...toti care au mancat o data.... de fiecare data si-au adus aminte...ce sarmale minunate au mancat facute de mama lui Ruxy...sunt fara de cusur...putin afumate, grase atat cat trebuie, sarate la fix si cu un gust ce te face sa mananci sase pe nerasuflate...sa nu mai vorbim de faptul ca sunt mari si apetisante...le-am descris destul? LOL...acum sa va impartasesc reteta...

 

INGREDIENTE

Pentru 100 de sarmale

  • 2 kg ceafa de porc proaspata
  • 500 gr afumatura( sunculita, pastrama, kaiser mai carnos ce aveti)
  • 4 verze mari
  • 400 gr bulion( un borcan)
  • 500 gr orez
  • sare
  • piper dupa gust
  • 7 cepe potrivite
  • 3-4 bete de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalele mamei:

Se spala carnea ,se toaca impreuna cu ceapa si afumatura si apoi se amesteca cu 250 gr bulion, orez, sare si piper dupa gust.
Se amesteca foarte bine.
Se toaca varza se pune la fundul oalei , impreuna cu betele de marar, se pune si afumatura taiata marunt sau fasiute si apoi se impaturesc sarmalele, care se aseaza peste patul de varza. Printre ele se mai pun din nou bucatele de afumatura.
Cand am terminat de pus sarmalele asezam din nou un start de varza tocata si deasupra 150 gr bulion,
Punem apa cat sa le acopere si sa treaca de ele cam doua degete si jumatate si fierbem la foc mic in jur de 2 ore si jumatate.
Le scoatem si le mai punem o ora la cuptor, avand grija ca vasul in care le-am fiert sa permita acest lucru...
Vor iesi minunate...

 

COMENTARII (97)

Rux

Rux 1

03.03.2011, 16:28

Kuki draga mea...multumesc de apreciere

elena1988

elena1988 1

13.03.2011, 12:21

arata minunat

adry88

adry88 1

20.05.2011, 17:52

ce bunatate si gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!