Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin

de Bya Ralu in Curcan, 19 Dec 2012 | 3634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne mixta(porc si vita)
  • 500 g carne curcan tocata
  • 1-2 verze potrivite(murate)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 cana mica de orez
  • 1 leg marar
  • 1 cutie de rosii decojite
  • cateva felii de kaizer
  • boia dulce,sare,piper boabe,cimbru,foi de dafin
  • 2 cani de vin rose
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin:

Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece.

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se amesteca bine, adaugam si mararul tocat marunt, amestecam totul si incepem sa facem sarmalutele. Intr-o foaie de varza punem carne (nu foarte multa) si rulam foaia, se aranjeaza la capete.

Intr-o oala se pune putin ulei de masline si se toaca varza marunt cat sa acopere. Se adauga sarmalutele si bucatelele de kaizer, boabele de piper si foi de dafin, cateva fire de marar si varza tocata marunt. Se adauga 1 cana de vin si apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand apa scade se mai completeaza cu apa. Inainte cu jumatate de ora se adauga cutia de rosii decojite in blender, se mixeaza bine ,se adauga cana de vin ramasa si se adauga peste sarmalute. Morcovul se taie fasii subtiri si se pune printre sarmale. Se mai lasa la foc iar cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si smantana. Se fierb in total cca 2-3 ore.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume si rasol de curcan