Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin

de Bya Ralu in Curcan, 19 Dec 2012 | 2049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne mixta(porc si vita)
  • 500 g carne curcan tocata
  • 1-2 verze potrivite(murate)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 cana mica de orez
  • 1 leg marar
  • 1 cutie de rosii decojite
  • cateva felii de kaizer
  • boia dulce,sare,piper boabe,cimbru,foi de dafin
  • 2 cani de vin rose
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin:

Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece.


Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se amesteca bine, adaugam si mararul tocat marunt, amestecam totul si incepem sa facem sarmalutele. Intr-o foaie de varza punem carne (nu foarte multa) si rulam foaia, se aranjeaza la capete.


Intr-o oala se pune putin ulei de masline si se toaca varza marunt cat sa acopere. Se adauga sarmalutele si bucatelele de kaizer, boabele de piper si foi de dafin, cateva fire de marar si varza tocata marunt. Se adauga 1 cana de vin si apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand apa scade se mai completeaza cu apa. Inainte cu jumatate de ora se adauga cutia de rosii decojite in blender, se mixeaza bine ,se adauga cana de vin ramasa si se adauga peste sarmalute. Morcovul se taie fasii subtiri si se pune printre sarmale. Se mai lasa la foc iar cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si smantana. Se fierb in total cca 2-3 ore.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:44

Andreea Caroline 1

14.01.2013, 10:56

vin si eu la sarmalute

Bya Ralu 1

14.01.2013, 11:20

va astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Piftie din aripi de curcan