Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de babi5 in Porc, 15 Aug 2013 | 3496 vizualizari

 

Asa este la noi de Sf. Marie este ruga si se face mare pregateala,de parca am minca cu patru guri,dar traditia este traditie si trebuieste respectata ,ca altfel se supara gosti(musafiri)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocata
  • 200 gr afumatura (eu am folosit sunca de casa )
  • foaie de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • condiment pentru sarmale
  • boia
  • 5 buc. ceapa
  • 2 verze murate mai  mici
  • marar verde
  • ulei
  • 300 gr orez
  • 1 crenguta cimbru  
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte .

Am  tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit .

Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5 min apoi am dat deoparte.

Intr-un castron am pus carnea tocata, am adaugat orezul si ceapa apoi am potrivit de sare,am adaugat condimentul de sarmale, mararul tocat ,afumatura si am amestecat bine,apoi am facut sarmalele pe care le-am asezat intr-o cratita in care am pus  varza tocata, crenguta de cimbru si foia de dafin .

Am adaugat apa calda ca sa treaca peste sarmale, in timpul fiertului mai adaugam din cind in cind apa calda.

Atentie cind punem sare, are si afumatura sare.

Gata sarmalutele pentru a fi servite.

Pofta mare sa aveti!

TIPS-URI

1

 Se poate servi  cu mamaliguta si smintina  la cine place (mie nu )

2

Un ardei iute este  binevenit

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

18.08.2013, 09:38

Da iti dau si mamaliga si smintina iri_love eu daca nu manininc !!!! pupici

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:54

babi5 1

20.08.2013, 18:11

Multumesc mult MotanLaOale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa