Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de babi5 in Porc, 15 Aug 2013 | 1613 vizualizari

 

Asa este la noi de Sf. Marie este ruga si se face mare pregateala,de parca am minca cu patru guri,dar traditia este traditie si trebuieste respectata ,ca altfel se supara gosti(musafiri)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocata
  • 200 gr afumatura (eu am folosit sunca de casa )
  • foaie de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • condiment pentru sarmale
  • boia
  • 5 buc. ceapa
  • 2 verze murate mai  mici
  • marar verde
  • ulei
  • 300 gr orez
  • 1 crenguta cimbru  
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte .


Am tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit .


Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5 min apoi am dat deoparte.


Intr-un castron am pus carnea tocata, am adaugat orezul si ceapa apoi am potrivit de sare,am adaugat condimentul de sarmale, mararul tocat ,afumatura si am amestecat bine,apoi am facut sarmalele pe care le-am asezat intr-o cratita in care am pus varza tocata, crenguta de cimbru si foia de dafin .


Am adaugat apa calda ca sa treaca peste sarmale, in timpul fiertului mai adaugam din cind in cind apa calda.


Atentie cind punem sare, are si afumatura sare.


Gata sarmalutele pentru a fi servite.


Pofta mare sa aveti!

 

TIPS-URI

1

 Se poate servi  cu mamaliguta si smintina  la cine place (mie nu )

2

Un ardei iute este  binevenit

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

18.08.2013, 09:38

Da iti dau si mamaliga si smintina iri_love eu daca nu manininc !!!! pupici

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:54

babi5 1

20.08.2013, 18:11

Multumesc mult MotanLaOale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne si cimbru