Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2009 | 22540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg varza acra
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 100 gr. Orez
  • 100 ml apa
  • 2 cepe mari
  • 10 boabe de piper
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
  • sare
  • bulion 4 linguri
  • 7 rosii decojite
  • 3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta:

Tocam carnea de porc. Calim ceapa.Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si piper macinat. Amestecam bine bine... Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si car nita preparata. Rulam .... 48 sarmale mi-au iesit...mari!!! Tocam varza sa punem pe fundul la cratita si deasupra (capac). Punem pe fundul la cratita varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem 2 foi de dafin. Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta.Atata apa cat sa depaseasca sarmalele cu 2 degete. Punem piper boabe si lasam sa fiarba 1:30 min la foc mic,mic pe aragaz.

Dupa ce au fiert sarmalutele oprim focul la aragaz si incingem cuptorul la 200 grade. Punem marar si dam la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lily_Musat 1

26.06.2009, 02:49

Cele mai proaste farfurii Dany. Curge din ele, sunt strambe .
Dar ce conteaza daca bucatareasa este buna . Te pup

Oana 1

07.07.2009, 00:12

Bravo Lily! Super arata sarmalutele cu mamaliguta Dai si un ardei iute murat??

vero79 1

21.12.2009, 05:24

bv Lily arata foarte bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de strut