Sarmalute cu ciuperci in foi de varza

de Sim0na in Mancaruri de legume, 28 Feb 2012 | 1268 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 3 borcane de ciuperci
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 g orez
  • cimbru
  • piper alb
  • suc de rosii
  • delikat
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • varza murata
  • tije de marar
  • bucati de sunca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci in foi de varza:

Ceapa tocata am calit-o in ulei, pana s-a inmuiat putin. Am adaugat ciupercile (spalate, scurse si tocate marunt), orezul, cimbru, piperul macinat si 200 ml apa, si am lasat sa fiarba pana se umpla orezul. Am pus o lingura de delikat si suc de rosii si am mai lasat 5-10 minute. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am format sarmalutele.



Intr-un vas de lut (pe care in prealabil, l-am tinut umplut cu apa cca 30 minute), am pus ulei si tijele de marar, iar deasupra sarmalutele formate si bucatile de sunca.



Am turnat suc de rosii si putina apa, am adaugat si boabe de piper, si am dat la cuptor ptr o ora.



Am servit cu mamaliga calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Aurelia 07_07 1

29.02.2012, 10:23

As putea minca sarmale dimineata,la amiaza si seara atit de mult imi plac mai ales daca sunt cu mamaliga

Denissa 1

29.02.2012, 10:33

buuuuuuuuuneeeeeee

Sim0na 1

01.03.2012, 19:38

Va multumesc si va pup te poate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci