Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L

de Bucataras in Slow Cooker, 29 Sep 2015 | 5241 vizualizari

 

(timp de pregatire 60 min, timp de gatire 4 si 30 min ore, program “high”, complexitate redusa)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata amestec porc + vita – 800 kg
  • Orez – 80 g (spalat in prealabil)
  • Costita afumata – aprox 300 g (taiata cubulete)
  • Dovleac placintar, ras – cca 200 g
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Boia afumata – 1 lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Foi de varza lasate la desarat – cca 15-20 buc mari
  • Varza murata tocata – 1/2 buc
  • Foi de dafin – 4-5 buc
  • Bulion – 1 cana
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L:

 

  • Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;

  • Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;

  • Strange-le bine la capete;

  • La baza slow cooker-ului Crock-Pot 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;

  • Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;

  • Adauga sarmalele peste;

  • Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;

  • Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;

  • Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;

  • Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;

 

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui de tara cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L