Sarmalute cu orez fierte in bors

de madi_marin in Mancaruri de post, 25 Feb 2010 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • frunze de vita
  • pasta de tomate (eu am avut pasta de ardei)
  • condimente pentru sarmale
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • bors
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez fierte in bors:

Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade. Se pun condimentele si se da orezul la racit.


Frunzele se spala si li se taie coditele daca au. Se pune cu lingura umplutura pe fiecare frunza si se impacheteaza. Se acopera fundul unui vas cu frunze de vita si deasupra se aseaza frumos sarmalutele . Se toarna borsul si se pun la foc mic sa fiarba. Dupa 15 minute se adauga pasta de tomate si condimente si se mai fierb pana cand e frageda frunza.


Noi am servit cu smantana, dar pentru cine tine post sigur ca se servesc simple sau cu mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez fierte in bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

madi_marin 1

26.02.2010, 10:29

Miha....fac eu...trimit prin posta!

madi_marin 1

26.02.2010, 10:30

Fetelor....va invit sa gustati...... Mihaela.....le-am cumparat cand era timpul lor, apoi le-am pus la congelator ....si s-au mentinut foarte bine....

adnas54 1

27.02.2010, 22:21

si eu am facut sarmalute in foi de vita, cu carne, fierte in bors... e genial.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume