Sarmalute cu orez si cartofi

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 8244 vizualizari

 

Ador sarmalutele de post, fie ele cu orez, ciuperci, cartofi sau orice altceva decat carne :D

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1 cartof
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez si cartofi:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza taiem cotorul.

Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul si cartoful il dam pe razatoarea mare.

Punem ceapa la calit, dupa care adaugam morcovul si cartoful, lasam putin sa se caleasca impreuna, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul pe care l-am fiert putin.

Apoi trecem la infasurat sarmale.

Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt si cateva frunze de dafin, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere.

Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic, vom adauga apa de cate ori este nevoie.

Se servesc cu mamaliguta calda sau cu paine prajita si ardei iute .

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu orez si cartofi-0
Sarmalute cu orez si cartofi-1

COMENTARII (18)

adela1981

adela1981 1

07.03.2012, 17:49

YumYum!!

iri_iri

iri_iri 1

08.03.2012, 05:40

bune

Rux

Rux 1

09.03.2012, 20:15

Ce mult imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!