Sarmalute cu varza dulce

de lacrimioara in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2010 | 3275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata (vita si porc),2 cepe mijloci,2 lingurite boia,bulion 400 ml,1 ceasca jumatate de orez,2 verze mai micii,sare,condiment sarmale,cimbru,apa,ulei cam 3 linguri,o bucata mai mica de salam de vara,slanina cateva bucatele.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza dulce:

Varza se pune la oparit in apa amestecata cu otet si sare dupa gust,ceapa o taiem marunt si o punem la calit in 3 linguri de ulei,dupa ce sa calit adaugam carnea amestecata cu bucata de salam care prealabil l-am tocat cu robotu,boiaua,condimentele,lasam putin ,dupa care punem orezul si lasam putin 2-3 minute la calit,adaugam si o jumatate de cescuta de apa peste umplutura.Dupa ce varza a fiert(se fierbe pana ce se desprind frunzele), ne apucam de umplut sarmalele asta cred ca stie oricine se pune o lingura de umplura intr-o frunza daca frunza este mare o taiem in 2 si se ruleaza,inainte de a le aseza in oala punem un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei si presaram cimbru si cateva bucatele de slanina dupa care incepem sa asezam sarmalele.Dupa ce am terminat amestecam 300 ml de pasta tomate cu apa si sare dupa gust si turnam peste sarmale atat cat sa le acopere.Le punem la fiert la foc mic 35 -40 minute cand apa scade punem cate o cascuta de apa rece peste ele si probam gand orezu e fiert sant gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.11.2010, 17:51

am tot mancat sarmale dar as mai manca una si de la tine

MIUTA 1

30.11.2010, 20:16

sarmaledelicioase

nadina73 1

06.12.2010, 01:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat in vas roman