Sarmalute cu varza dulce

de lacrimioara in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2010 | 5679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata (vita si porc),2 cepe mijloci,2 lingurite boia,bulion 400 ml,1 ceasca jumatate de orez,2 verze mai micii,sare,condiment sarmale,cimbru,apa,ulei cam 3 linguri,o bucata mai mica de salam de vara,slanina cateva bucatele.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza dulce:

Varza se pune la oparit in apa amestecata cu otet si sare dupa gust,ceapa o taiem marunt si o punem la calit in 3 linguri de ulei,dupa ce sa calit adaugam carnea amestecata cu bucata de salam care prealabil l-am tocat cu robotu,boiaua,condimentele,lasam putin ,dupa care punem orezul si lasam putin 2-3 minute la calit,adaugam  si o  jumatate de cescuta de apa peste umplutura.Dupa ce varza a fiert(se fierbe pana ce se desprind frunzele),  ne apucam de umplut sarmalele  asta cred ca stie oricine se pune o lingura de umplura intr-o frunza daca frunza este mare o taiem in 2 si se ruleaza,inainte de a le aseza in oala punem un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei si presaram cimbru  si cateva bucatele de slanina dupa care incepem sa asezam sarmalele.Dupa ce am terminat amestecam 300 ml de pasta tomate cu apa si sare dupa gust si turnam peste sarmale atat cat sa le acopere.Le punem la fiert la foc mic 35 -40 minute cand apa scade punem cate o cascuta de apa rece peste ele  si probam gand orezu e fiert sant gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.11.2010, 17:51

am tot mancat sarmale dar as mai manca una si de la tine

MIUTA 1

30.11.2010, 20:16

sarmaledelicioase

nadina73 1

06.12.2010, 01:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu condimente la tava