Sarmalute cu verdeturi

de _Alina_ in Mancaruri de post, 31 Mai 2013 | 9517 vizualizari

 

De cand incep a creste verdeturile in gradina, nu-i sezon in care sa nu fac aceste sarmalute. Bunica mea facea mereu cand eram copil, si inca mai face, iar mie mi-au ramas adanc intiparite in memorie. De fiecare data cand le fac ma gandesc la ea si imi amintesc cu drag de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda
  • 6-7 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 260 g orez
  • 3 lg cu varf gris de grau
  • 1 lg pasta de tomate
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/4 lgt piper
  • ........
  • apa
  • frunze de vita de vie sau de stevie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu verdeturi:

1. Punem o oala cu apa la infierbantat.


2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul.


3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2 minute, apoi le scoatem si pe ele in apa rece. Dupa ce s-au racit complet le punem intr-o sita la scurs.


4. Punem uleiul la incins intr-o cratita. Peste el punem ceapa tocata si pasta de tomate, amestecam si lasam pe foc pana cand aceasta se inmoaie.


5. Tocam patrunjelul si mararul.


6. Intr-un vas amestecam loboda tocata cu orezul, ceapa calita, oul, grisul, patrunjelul, mararul sarea si piperul.


7. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.


8. Intr-un vas punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi cateva frunze deasupra si capacul. Fierbem la foc potrivit 30-40 minute.



Pofta Buna!







TIPS-URI

1

Daca le vreti de post, puteti renunta la ou.

2

Daca folositi frunze de stevie, puneti cativa mililitri de otet in apa in care le opariti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bunica 1

03.06.2013, 09:57

Cred ca au fost delicioase!

jolygina 1

04.06.2013, 23:21

gio 1

21.12.2013, 10:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume si ciuperci