Sarmalute cu verdeturi

de _Alina_ in Mancaruri de post, 31 Mai 2013 | 8153 vizualizari

 

De cand incep a creste verdeturile in gradina, nu-i sezon in care sa nu fac aceste sarmalute. Bunica mea facea mereu cand eram copil, si inca mai face, iar mie mi-au ramas adanc intiparite in memorie. De fiecare data cand le fac ma gandesc la ea si imi amintesc cu drag de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda
  • 6-7 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 260 g orez
  • 3 lg cu varf gris de grau
  • 1 lg pasta de tomate
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/4 lgt piper
  • ........
  • apa
  • frunze de vita de vie sau de stevie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu verdeturi:

1. Punem o oala cu apa la infierbantat.


2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul.


3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2 minute, apoi le scoatem si pe ele in apa rece. Dupa ce s-au racit complet le punem intr-o sita la scurs.


4. Punem uleiul la incins intr-o cratita. Peste el punem ceapa tocata si pasta de tomate, amestecam si lasam pe foc pana cand aceasta se inmoaie.


5. Tocam patrunjelul si mararul.


6. Intr-un vas amestecam loboda tocata cu orezul, ceapa calita, oul, grisul, patrunjelul, mararul sarea si piperul.


7. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.


8. Intr-un vas punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi cateva frunze deasupra si capacul. Fierbem la foc potrivit 30-40 minute.



Pofta Buna!







 

TIPS-URI

1

Daca le vreti de post, puteti renunta la ou.

2

Daca folositi frunze de stevie, puneti cativa mililitri de otet in apa in care le opariti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bunica 1

03.06.2013, 09:57

Cred ca au fost delicioase!

jolygina 1

04.06.2013, 23:21

gio 1

21.12.2013, 10:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu soia si ciuperci