Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 8010 vizualizari

 

Ce bune sunt sarmalutele de post....
Eu le prefer reci servite ca aperitiv sau antreu.

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de vita de vie
  • 150 g de orez
  • 4 cepe albe mijlocii
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 g sos de rosii de casa- reteta aici (sau in conserva)
  • dafin, cimbru
  • sare, piper
  • apa
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 50 gr nuci (facultativ)
  • patrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume:

Curatam si taiem ceapa marunt.

Curatam si radem morcovul.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.

Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.

Spalam bine cu apa rece foile de vita.

Incepem sa facem sarmalele.

Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase. Punem cimbrul si dafinul 

Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute. 

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.

TIPS-URI

1

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti cu crema de avocado