Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 1583 vizualizari

 

Ce bune sunt sarmalutele de post....
Eu le prefer reci servite ca aperitiv sau antreu.

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de vita de vie
  • 150 g de orez
  • 4 cepe albe mijlocii
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 g sos de rosii de casa- reteta aici (sau in conserva)
  • dafin, cimbru
  • sare, piper
  • apa
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 50 gr nuci (facultativ)
  • patrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume:

Curatam si taiem ceapa marunt.


Curatam si radem morcovul.


Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa.


Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.


Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.


Spalam bine cu apa rece foile de vita.


Incepem sa facem sarmalele.


Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase. Punem cimbrul si dafinul


Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute.


Verificam si ajutam apa daca este nevoie.


Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.

 

TIPS-URI

1

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

-Marius- 1

21.03.2016, 09:07

Geanina87 1

21.03.2016, 09:30

elucubratiiculinare 1

21.03.2016, 16:46

eu le prefer oricand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de post