Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 1314 vizualizari

 

Ce bune sunt sarmalutele de post....


Eu le prefer reci servite ca aperitiv sau antreu.

 

INGREDIENTE

  • 50 foi de vita de vie
  • 150 g de orez
  • 4 cepe albe mijlocii
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 g sos de rosii de casa- reteta aici (sau in conserva)
  • dafin, cimbru
  • sare, piper
  • apa
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 50 gr nuci (facultativ)
  • patrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume:

Curatam si taiem ceapa marunt.

Curatam si radem morcovul.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.

Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.

Spalam bine cu apa rece foile de vita.

Incepem sa facem sarmalele.

Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase. Punem cimbrul si dafinul 

Dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 40 -50 minute. 

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.

 

TIPS-URI

1

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

-Marius- 1

21.03.2016, 09:07

Geanina87 1

21.03.2016, 09:30

elucubratiiculinare 1

21.03.2016, 16:46

eu le prefer oricand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L