Sarmalute dietetice cu ciuperci

de Sidy in Mancaruri de post, 2 Sep 2011 | 3095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza proaspata
  • 2 cutii ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • telina
  • 200 g orez
  • 2linguri pasta de gogosari
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar
  • sare cu verdeturi
  • piper proaspat macinat
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dietetice cu ciuperci:

Varza se opareste in apa clocotita cateva minute, apoi se desprind frunzele de pe ea. Daca frunzele din mijloc nu sunt bine oparite, dupa ce am dat jos cateva randuri de varza, reintroducem varza in apa clocotita. Taiem ceapa si ciupercile marunt iar morcovul si telina le radem. Punem 2 linguri ulei la incalzit apoi sotam putin ceapa si morcovul. Adaugam ciupercile, orezul si toate celelalte condimente. Mararul il tocam si il adaugam si pe acesta.

In fiecare frunza punem cam o lingura de compozitie si rulam sarmalutele. Daca frunzele sunt prea mari le taiem in doua.


Intr-un vas asezam pe fundul acestuia varza taiata marunt si cimbru apoi montam sarmalutele. Deasupra lor asezam varza marunta ramasa( frunzele ramase le taiem fideluta)Adaugam apa cat sa cuprinda sarmalele si le dam la foc mic sa fiarba o ora pina e fiarta varza. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul si lasam sa fiarba in continuare.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

COMENTARII (12)

jolygina 1

02.09.2011, 17:35

excelent

madi_marin 1

02.09.2011, 18:51

preferatele mele..... de post, cu carne....oricum ar fi ...sunt inebunita dupa ele.....

Laly 1

02.09.2011, 23:27

Vins si eu la o sarmaluta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci