Sarmalute dietetice, de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 26 Noi 2012 | 4348 vizualizari

 

Cum vine postul e musai sa fac sarmale. De ce dietetice?! Ei bine pentru ca nu ingreuneaza digestia si nu imi creeaza cosmaruri :)) cum mi se intampla de la cele care contin carne. In plus sunt sanatoase (exceptand soia... care este inca controversata) pentru ca nu au nici un ingredient prajit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g soia (eu am avut cuburi, dar puteti pune granule)
  • 200 g orez
  • 250 g morcov curatat
  • 580 g ceapa curatata
  • 600 g varza
  • 150 g ardei capia copt
  • 6 lg cu varf gris din grau
  • 3 lg pasta de tomate
  • 1 lg mix natural de legume uscate
  • 1 lgt piper negru macinat
  • 1/2 legatura marar si patrunjel
  • 40 frunze murate de sfecla
  • 60 frunze murate de vita de vie
  • sare
  • apa
  • Sos:
  • 2 lg pasta de tomate
  • 150 ml apa fierbinte
  • +
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dietetice, de post:

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute.


2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte.


3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte.


4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel procedam si cu soia dupa ce am stors excesul de apa (daca aveti granule de soia, nu mai e nevoie sa le tocati).


5. Punem in vasul mare si varza stoarsa, ardeiul copt tocat si restul ingredientelor. Amestecam bine.


6. Intindem frunza de sfecla/ de vita/ de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.


7. Punem sarmalutele intr-un vas de lut, astfel incat sa nu exsite spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi o frunza si capacul deasupra si introducem in cuptorul preincalzit 1.30 - 2.30 min la 190°C.


8. Inainte cu 30 de minute de a le scoate din cuptor punem sosul peste ele. Verficati daca e fiarta compozitia. Dupa ce le scoatem din cuptor punem 1-2 lg de ulei.


Servim cu mamaliga fierbinte!


Pofta Buna!


ATENTIE!!!


Puneti sarmalutele doar pana la 3/4 din inaltimea vasului, pentru ca ele vor creste in timpul fierberii.






 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere este mai scurt daca le puneti pe aragaz.

2

Daca le puneti direct pe flacara, puneti in fundul oalei (inainte de a pune sarmalele) o farfurie, sau cotoare de marar uscat si fierbeti-le la foc potrivit. Deasupra puneti frunze de varza, sau de vie si o farfurie cu fata in jos.

3

Puteti pune si 200-300 g varza murata in compozitie.

4

De asemenea puteti pune 1-2 lg malai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

27.11.2012, 09:57

Va multumesc! &
Sunt foarte bune intr-adevar!

Sim0na 1

27.11.2012, 19:37

N-am facut niciodata sarmalute cu soia.. am eu o reticenta Dar tare-mi plac sarmalutele de post, si cred ca-s foarte bune si cu soia

_Alina_ 1

28.11.2012, 08:50

Sunt extraordinar de bune si cu si fara soia. Mama le face fara si sunt dementiale... Nu mi-au iesit niciodata ca ale ei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu dovlecel - de post