Sărmăluţe fierte cu vin

de madi_marin in Porc, 2 Noi 2012 | 4867 vizualizari

 

Sărmăluţele îmi pla la nebunie. De porc, amestec, de pui, în frunze de viţă sau de varză….oricum ar fi pregătite sunt pe gustul meu. Răsfoind în ultima vreme numere mai vechi ale unor reviste culinare, am găsit reţete de sărmăluţe fierte cu vin. Şi mi-am propus să încerc şi eu. Au ieşit foarte bune şi cu siguranţă de-acum încolo numai aşa le voi pregăti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • varză murată
  • 1 ceapă mare
  • slănină afumată
  • orez
  • piper
  • cimbru
  • mărar uscat
  • pastă de tomate
  • 2 căni cu vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe fierte cu vin:

Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.


Se taie foi potrivite care se ţin în apă rece pentru 15 minute. Se scurg, apoi se formează sărmăluţele.


Se pun într-un vas de cuptor împreună cu slăninuţa afumată, se presară cimbru şi mărar uscat şi se adaugă apă cât să le acopere şi se dau la foc potrivit. După ce au început să fiarbă se pune şi o cană cu vin.


Când sunt aproape gata se amestecă pasta de tomate cu restul de vin şi se toarnă peste sărmăluţe. Se lasă să scadă bine.


Se servesc neapărat cu mămăliguţă şi ardei iute, eventual smântână.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe fierte cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

oO_ acnA _Oo 1

08.03.2013, 12:23

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 13:19

gustoase ..chiar am mancat o data la cineva

babi5 1

27.11.2014, 08:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne