Sarmalute in dovleac

de madi_marin in Porc, 10 Oct 2010 | 5828 vizualizari

 

Sunt preferatele mele.....si pentru ca e reteta mea cu nr. 200....m-am gandit ca e potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 kg varza murata buna de foi
  • 2 cepe mari
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
  • orez
  • 1 dovleac placintar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in dovleac:

Se prepara compozitia pentru sarmalute : se amesteca foarte bine carnea cu ceapa toacat marunt, cu orezul spalat si scurs, cu cimbru si marar uscat, sare si piper. Se omogenizeaza foarte bine amestecul si se lasa la odihnit pana se pregatesc foile de varza.

Se aleg foi care se taie la marimea dorita si se trec printr+un jet de apa rece. se scurg bine, apoi se impaturesc sarmale.

Se pun intr+un vas pentru cuptor cu apa, cimbru si marar, apoi se da vasul la cuptor. Cand sunt fierte pe jumatate se adauga pasta de tomate. Se lasa sa scada bine si sa se fiarba complet.

Dovleacului i se taie capacul si se scobeste de miez si seminte. Se umple cu sarmalutele gata preparate si se da la cuptor pus pe o folie de aluminiu direct pe plita. Se lasa la foc potrivit pana se coace. Se aduce la masa pus pe un platou si cu ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute in dovleac-0
Sarmalute in dovleac-1
Sarmalute in dovleac-2
Sarmalute in dovleac-3

COMENTARII (65)

Adinacarla

Adinacarla 1

16.10.2010, 18:13

gustoase

Sylvia

Sylvia 1

17.10.2010, 18:32

Vai ce bine arata superb felicitari. Vai ce faza cu concursul sa ma uit daca nu m-am inscris si eu cumva

madi_marin

madi_marin 1

17.10.2010, 18:37

Sylvia...multumesc.... da...nasol cu concursul...dar nu e ceva nou....din pacate...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!