Sarmalute in dovleac

de Valclaudia in Porc, 9 Noi 2014 | 2586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr. carne toccata cu grasime (de porc),
  • 100 gr. orez,
  • afumatura, cateva feliute de prosciutto,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 ardei colorati pentru tocat,
  • 2-3 ardei mici colorati pentru umplut,
  • 1 varza murata,
  • 1/2 varza proaspata (mica, pentru tocat),
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat (dupa gust),
  • 1 ou mare de casa,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 lingurita de boia dulce,
  • 2 foi de dafin,
  • cate o crenguta uscata de marar si cimbru,
  • 1/2 cutie rosii pasate,
  • 1 dovleac placintar mare,
  • verdeata tocata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in dovleac:

Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele.


Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia dulce.


Desfacem foile de varza murata, indepartam nervura groasa, apoi punem cate o lingura de amestec si formam sarmalutele. Eu am umplut pentru diversitatea gustului si 3 ardei cu amestec de carne.


Dovleacul se spala, se taie capacul, se scobeste de miez si seminte. Se indeparteaza si o parte din pulpa, sa devina mai incapator. Totusi, trebuie sa mai ramana un perete de cca doua degete grosime.


Asezam dovleacul in tava, pe fundul lui punem crengutele de marar si cimbru, apoi punem un strat de varza proaspata tocata, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom aseza bucatele de afumatura si feliute de prosciutto taiate bucati,ardeii umpluti,apoi din nou varza tocata, ultimul strat va fi cel de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si bobitele de ienibahar. Turnam deasupra rosiile pasate.


Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din dovleac, punem capacul dovleacului,apoi dam dam tava la cuptor, la temperatura potrivita (175 grade) pentru 3ore


Oprim cuptorul, lasam sa stea la caldura 30 minute. Inainte de servire presaram verdeata tocata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

reisnaor_2006 1

09.11.2014, 11:34

buneeeeeeeeeeeeeeee

mirela0911 1

09.11.2014, 12:59

Ce gust trebuie sa aiba!

deyutzky 1

09.11.2014, 13:06

mmmm cred ca sunt delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din varza dulce