Sarmalute in foi de varza acra

de janet in Porc, 25 Mai 2010 | 4107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 gr pulpa de porc
  • -500 gr fleica de porc
  • -100 gr de orez
  • -4 cepe mari
  • -un morcov
  • -o legatura de stevie
  • -cimbru
  • -sare si piper
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -150 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza acra:

Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte


Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


Punem o tigaie la incins in care am pus uleiul. Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min., dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.

Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul. Cand amestecul cu orez s-a racorit, il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu sarea ,piperul,cimbrul si stevia tocata marunt. Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.


Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.

Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele,lasandu-le sa se mai scurga apa din ele. Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.

Procedam asa pina terminam umplutura.


Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare.

Dupa ce le-am terminat de impachetat,le-am asezat intr-un vas de yena.

Am pus pe 2 randuri, al doilea rind l-am asezat invers fata de primul. Le-am invelit frumos, cu foi de varza (sa nu le fie frig!), am pus apa calda ,in care am dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului ....si la cuptor cu ele!


Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate.

Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute.

Eu am mancat doar cu ardei iute si paine!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ana 1

25.05.2010, 21:04

Janet sunt faine sarmalele

nadina73 1

25.05.2010, 21:41

cum de mi-au scapt mie sarmalutele janet?super bine arat si bune sant cu siguratanta 5 furcu si o sarmaluta mica te rog

janet 1

27.05.2010, 10:54

Ana,Nadin, multumesc!Acum chear sa pot si nu mai am de unde ....s-au mincat!
altadata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci