Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga

de laura2002 in Mancaruri cu carne, 28 Mai 2013 | 1778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Compozitie sarmale
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • o varza acra
  • bulion
  • suc rosii
  • piper,
  • cimbru ,
  • foi de dafin,
  • marar
  • apa,
  • Pentru mamaliga
  • 0,500 ml apa
  • 3/4 cana malai
  • sare
  • o lingura de unt/ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga:

La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei), orezul,piper, cimbru,marar, bulion si suc de rosii. Se ia o foaie de varza in palma/tocator si se pune cite o lingurita de compozitie.Se impacheteaza si se lasa deoparte. Se toaca frunzele de varza si se pun in oala. Asezam sarmalele si bucati de kaizer. Turnam apa, bulion ,marar tocat, foi de dafin, piper boabe si putina sare deoarece are si kaizer-ul. Le punem la fiert in kukta 30 minute dupa ce au inceput sa fiarba.


Cind sunt gata se servesc cu mamaliga, smintina si ciusca.


Mamaliga


Se pune apa la fiert cu sare si unt/ulei. Cind incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel.Se mai lasa sa fiarba la foc mic. Cind este gata se rastoarna pe o farfurie sau un fund de lemn. Se maninca cit este calda.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

29.05.2013, 10:57

MotanLaOale 1

29.05.2013, 23:31

babi5 1

19.06.2013, 18:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez