Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga

de laura2002 in Mancaruri cu carne, 28 Mai 2013 | 1248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Compozitie sarmale
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • o varza acra
  • bulion
  • suc rosii
  • piper,
  • cimbru ,
  • foi de dafin,
  • marar
  • apa,
  • Pentru mamaliga
  • 0,500 ml apa
  • 3/4 cana malai
  • sare
  • o lingura de unt/ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga:

La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei), orezul,piper, cimbru,marar, bulion si suc de rosii. Se ia o foaie de varza in palma/tocator si se pune cite o lingurita de compozitie.Se impacheteaza si se lasa deoparte. Se toaca frunzele de varza si se pun in oala. Asezam sarmalele si bucati de kaizer. Turnam apa, bulion ,marar tocat, foi de dafin, piper boabe si putina sare deoarece are si kaizer-ul. Le punem la fiert in kukta 30 minute dupa ce au inceput sa fiarba.


Cind sunt gata se servesc cu mamaliga, smintina si ciusca.


Mamaliga


Se pune apa la fiert cu sare si unt/ulei. Cind incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel.Se mai lasa sa fiarba la foc mic. Cind este gata se rastoarna pe o farfurie sau un fund de lemn. Se maninca cit este calda.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

29.05.2013, 10:57

MotanLaOale 1

29.05.2013, 23:31

babi5 1

19.06.2013, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa