Sarmalute in foi de vita

de ANCA in Pui, 22 Mai 2009 | 16509 vizualizari

 

Preferatele mele, cu sos si muuult iaurt! Si cum vita de vie cu frunzele proaspete din curticica blocului ma striga disperata, m-am conformat:))

 

INGREDIENTE

  • cam 40 foi de vitza
  • 1 kg carne tocata(am folosit pui si vita)
  • o ceasca de orez
  • o ceapa
  • patrunjel proaspat
  • 2-3 catei usturoi
  • cimbru
  • suc de rosii
  • sare, piper
  • iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper.

Foile de vita de vie le-am oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, am trecut la impaturit. Am asezat sarmalele in vasul de lut, impreuna cu cativa ardei umpluti, preparati special pentru copil:)

Le-am acoperit cu suc de rosii, in care am pus cimbru, sare si piper, si am introdus vasul de lut la cuptor, la 200 grade, cam o ora jumate!

Deliciu, nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

29.05.2009, 15:06

Roda, pai in ce le fierbi, cu apa?..
Robert, nu stiu cum se fac in dovleac..

Bucataras 1

13.11.2009, 00:26

hihi, intre timp ai facut si sarmalute in dovleac

ANCA 1

13.11.2009, 11:01

dap, dar nu dau vasul meu de lut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ficăţei