Tocanita de pipote picanta

de cristeena20 in Pui, 9 Oct 2014 | 3140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite de pasta de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • pasta paprika, putina boia de ardei dulce
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • sare, piper, supa de pui, chilli
  • ulei de masline

Pentru servire felii de paine de casa

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote picanta:

Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate.


Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am calit pana a devenit sticloasa. Adaugam pipotele si le frigem 2 minute . Adaugam boiaua si pasta de ardei rosu , rosiile maruntite, vinul si pasta de rosii. Peste toate turnam supa de pui (eu am avut pastrata de la un pui fiert , dar puteti folosi cub knorr) . Adaugam sare, piper si chilli. Acoperim si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie pipotele ff bine.(cca 1,5 ore) .


Sosul trebuie sa se ingroase putin si pipotele sa fie foarte fragede si moi.


La servire asezam in farfurie o felie de paine de casa si turnam pipotele deasupra cu sos din abundenta. Sau dupa preferinta puteti face o mamaliga .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.10.2014, 21:01

ce buna o fi!

_Alina_ 1

10.10.2014, 13:33

Ce bine arata!

anca_rm 1

10.10.2014, 13:42

ce bunatate ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi