Sarmalute in foi de vita de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 4675 vizualizari

 

Sarmalutele in foi de vita de post sunt servite ca aperitiv la restaurantele cu specific arab si la hotelurile de 5*****.
Sunt cunoscute sub numele de "yalangi".

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • 2 pahare orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 mana de fruze de patrunjel verde
  • 1 mana de frunze de menta verde
  • condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • 1 nucsoara
  • 3-4 rosii de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite 10 Legume DeliK’at sau Vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de post:

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.

Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.


Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at. Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate. Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm. Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca. Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.


Se rastoarna pe un platou si se servesc calde . Pofta buna! Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.

 

TIPS-URI

1

Cele mai bune frunze de vita pentru sarmalute sunt cele de la strugurii negrii , fiind mai fragede si mai acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

12.03.2011, 15:10

Multumesc Cris

-Miti- 1

16.08.2011, 00:17

astea m-au cucerit, incerc sa le fac saptamana asta. Dar stii ca asta o sa fie prima mea reteta de sarmale incercata, o sa imi aduc aminte de tine toata viata

Mihaela11_jo 1

17.08.2011, 00:46

Adina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici