Sarmalute in foi de vita de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 9071 vizualizari

 

Sarmalutele in foi de vita de post sunt servite ca aperitiv la restaurantele cu specific arab si la hotelurile de 5*****.
Sunt cunoscute sub numele de "yalangi".

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • 2 pahare orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 mana de fruze de patrunjel verde
  • 1 mana de frunze de menta verde
  • condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • 1 nucsoara
  • 3-4 rosii de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite 10 Legume DeliK’at sau Vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de post:

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.
Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.

Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at. Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate. Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm. Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca. Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.

Se rastoarna pe un platou si se servesc calde . Pofta buna! Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.

TIPS-URI

1

Cele mai bune frunze de vita pentru sarmalute sunt cele de la strugurii negrii , fiind mai fragede si mai acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

12.03.2011, 15:10

Multumesc Cris

Mitinita 1

16.08.2011, 00:17

astea m-au cucerit, incerc sa le fac saptamana asta. Dar stii ca asta o sa fie prima mea reteta de sarmale incercata, o sa imi aduc aminte de tine toata viata

Mihaela11_jo 1

17.08.2011, 00:46

Adina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca