Sarmalute in foi de vita de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 8724 vizualizari

 

Sarmalutele in foi de vita de post sunt servite ca aperitiv la restaurantele cu specific arab si la hotelurile de 5*****.
Sunt cunoscute sub numele de "yalangi".

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • 2 pahare orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 mana de fruze de patrunjel verde
  • 1 mana de frunze de menta verde
  • condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • 1 nucsoara
  • 3-4 rosii de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite 10 Legume DeliK’at sau Vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de post:

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.
Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.

Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at. Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate. Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm. Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca. Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.

Se rastoarna pe un platou si se servesc calde . Pofta buna! Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.

TIPS-URI

1

Cele mai bune frunze de vita pentru sarmalute sunt cele de la strugurii negrii , fiind mai fragede si mai acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

12.03.2011, 15:10

Multumesc Cris

Mitinita 1

16.08.2011, 00:17

astea m-au cucerit, incerc sa le fac saptamana asta. Dar stii ca asta o sa fie prima mea reteta de sarmale incercata, o sa imi aduc aminte de tine toata viata

Mihaela11_jo 1

17.08.2011, 00:46

Adina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci