Gulas fara carne

de retetele_tinei in Mancaruri de post, 28 Sep 2014 | 25023 vizualizari

 

Sincer, n-am mai facut gulas pana acum pentru ca la mine in familie, tatal meu il pregateste, bineinteles el face gulas cu carne, dar astazi pentru ca simteam nevoia sa tai carnea de pe lista m-am hotarat sa-l pregatesc si eu, mai ales ca de mult ori l-am vazut cum il facea.

 

INGREDIENTE

  • 2L apa
  • 1,5kg cartofi albi
  • 500g ardei ( rosu si verde/galben)
  • 2 cepe
  • 3 tije de sedano/telina
  • 3 zucchine/1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 5 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas fara carne:

Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii.

Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii.Cand ceapa, prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea, ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de sedano/telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca.5 minute.

Cand s-au scurs si cele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.Cartofii se pun la fiert separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.Rosiile se oparasc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii.Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cartofii sunt perfect patrunsi.Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.Gulasul e perfect caldut si merge tare bine  cu castraveti murati!

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Este ideal cu muraturi

2

Perfect pentru zilele in care tineti post

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas fara carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu orez si ciuperci