Gulas fara carne

de retetele_tinei in Mancaruri de post, 28 Sep 2014 | 12207 vizualizari

 

Sincer, n-am mai facut gulas pana acum pentru ca la mine in familie, tatal meu il pregateste, bineinteles el face gulas cu carne, dar astazi pentru ca simteam nevoia sa tai carnea de pe lista m-am hotarat sa-l pregatesc si eu, mai ales ca de mult ori l-am vazut cum il facea.

 

INGREDIENTE

  • 2L apa
  • 1,5kg cartofi albi
  • 500g ardei ( rosu si verde/galben)
  • 2 cepe
  • 3 tije de sedano/telina
  • 3 zucchine/1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 5 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas fara carne:

Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii.


Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii.Cand ceapa, prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea, ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de sedano/telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca.5 minute.


Cand s-au scurs si cele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.Cartofii se pun la fiert separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.Rosiile se oparasc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii.Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cartofii sunt perfect patrunsi.Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati!


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Este ideal cu muraturi

2

Perfect pentru zilele in care tineti post

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas fara carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

DIANA B 1

29.09.2014, 13:24

Bya Ralu 1

01.10.2014, 15:45

Bun

babi5 1

06.10.2014, 13:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii