Sarmalute in foi de vita la CrockPot

de Oana in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2015 | 8383 vizualizari

 

O minunatie, mie imi plac tare mult! Acrisoare, cu bors, cu marar si iaurt grecesc, un deliciu!

 

INGREDIENTE

    • frunze de vita – 35 buc.
    • carne tocata amestec – 700 g
    • orez – 100 g
    • ceapa – 1 buc mare
    • paprika dulce – 1 lingurita
    • marar proaspat tocat – 2 linguri
    • sare si piper dupa gust
    • suc de rosii – 200 ml
    • apa sau bors– 100 ml
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita la CrockPot:

  • Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute

  • Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita

  • Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine

  • Adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine cu mana

  • Taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu carne, formand sarmalutele

  • Opriti 3 frunze pentru a le pune deasupra

  • Puneti sarmalutele in vasul de la CrockPot, in doua randuri si acoperitile cu frunzele oprite

  • Amestecati sucul de rosii cu apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale

  • Setati slow-cooker-ul pe modul High pentru 4 ore si 30 de minute

  • Puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.

TIPS-URI

1

Eu am folosit frunze de vita proaspete, daca folositi frunze murate trebuie lasate la desarat si clatite apoi in mai multe ape.

2

Timpul de gatire difera daca veti folosi un CrockPot clasic, cu vas de ceramica, probabil va fi mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita la CrockPot" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shepherds Pie