Sarmalute in foi de vita la CrockPot

de Oana in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2015 | 4833 vizualizari

 

O minunatie, mie imi plac tare mult! Acrisoare, cu bors, cu marar si iaurt grecesc, un deliciu!

 

INGREDIENTE

    • frunze de vita – 35 buc.
    • carne tocata amestec – 700 g
    • orez – 100 g
    • ceapa – 1 buc mare
    • paprika dulce – 1 lingurita
    • marar proaspat tocat – 2 linguri
    • sare si piper dupa gust
    • suc de rosii – 200 ml
    • apa sau bors– 100 ml
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita la CrockPot:



  • Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute




  • Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita




  • Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine




  • Adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine cu mana




  • Taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu carne, formand sarmalutele




  • Opriti 3 frunze pentru a le pune deasupra




  • Puneti sarmalutele in vasul de la CrockPot, in doua randuri si acoperitile cu frunzele oprite




  • Amestecati sucul de rosii cu apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale




  • Setati slow-cooker-ul pe modul High pentru 4 ore si 30 de minute




  • Puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.



TIPS-URI

1

Eu am folosit frunze de vita proaspete, daca folositi frunze murate trebuie lasate la desarat si clatite apoi in mai multe ape.

2

Timpul de gatire difera daca veti folosi un CrockPot clasic, cu vas de ceramica, probabil va fi mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita la CrockPot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

20.07.2015, 17:05

Daaa, Meri si avem mai multe Multumim inca o data!

dantes 1

21.07.2015, 07:34

Bune!

mihaelar63 1

27.07.2015, 17:51

Sunt preferatele mele !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti fierti in suc de rosii.