Sarmalute in frunze de vita si sos de macris

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 9 Iul 2012 | 4600 vizualizari

 

Imi plac sarmalutele in varza murata, dar parca in frunza de vita si scufundate in sosul dulce acrisor de macris imi plac si mai mult  De aceasta data nu am facut sosul alb, dar la fel de bine puteti sa adaugati si smantana. Cantitatea de carne macinata puteti sa o mariti in functie de numarul de personae, eu am gatit o portie mai mica. Imi cer scuze ca nu am poze din timpul prepararii, dar am fost in vitezaaa... :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • frunze de vita de vie
  • 500 gr carne macinata (amestec vita si porc)
  • 2 cepe
  • 100 gr orez
  • sare, piper
  • boia dulce/iute
  • cimbru
  • Ingrediente pentru sos:
  • frunze de macris (o gramajoara)
  • 1 lingura rasa amidon/faina
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita si sos de macris:

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam apoi la carnea tocata, la care adaugam si orezul, sare si piper dupa gust, respectiv boia dulce si iute si sa nu uitam de cimbru. Amestecam bine cu manutele si lasam deoparte pana pregatim frunzele de vita.

Punem intr-o oala putina apa la fiert si du pace am spalat bine frunzele, le oparim 1-2 minute in apa care fierbe (cat sa se inmoaie, sa putem lucra usor cu ele).

In fiecare frunza punem din amestecul de carne macinata si impaturam bine de tot sa nu se desfaca in timpul fierberii.

Cladim sarmalutele intr-o oala mai marisoara, punem apa cat sa le acopere, punem capacul si lasam la fiert aproximativ 1 ora.

In acest timp vom pregati sosul de macris.

Frunzele de macris le spalam si le curatam de codite. Punem putin ulei intr-un vas, adaugam frunzele de macris si lasam sa se opareasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. La inceput prinde o culoare maronie, apoi incet incet devine un verde inchis si primeste consistenta unei paste. Daca doriti puteti sa le blenduiti putin. Separat amestecam amidonul cu o lingura de apa.

Cand sarmalutele sunt fierte, le scoatem din apa in care au fiert, adaugam macrisul, amidonul dizolvat si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Potrivim cu sare si zahar dupa gust, stingem focul si asezam inapoi sarmalutele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita si sos de macris" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 500 lei
1299.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (23)

deliciousflavours 1

13.07.2012, 09:01

Ina 1

13.07.2012, 09:28

n-am papat sos de macris Dar sarmale pap oricum

deliciousflavours 1

13.07.2012, 13:37

Ina draga, trebuie neaparat sa incerci sosul sau ciorba de macris...mie imi plac la nebunie ambele
Pupici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut