Sarmalute in traistute

de ANNA_46 in Mancaruri cu carne, 12 Dec 2012 | 2118 vizualizari

 

Ideea de traistute a fost mai mult o necesitate, putand foarte greu sa rasucesc sarmalutele , frunzele fiind destul de tari( chiar daca am indepartat partea din mijloc, impartind-o in doua), de obicei caut verze micute ( ador sarmalutele mici), dar nu am gasit . Dupa ce am acoperit partea de jos a oalei nu am mai avut rabdare si m-am gandit sa le pun la fiert sub forma de traistute. Au avut o mare trecere, fiind si mai comod la servire. Arata foarte bine desfacuta ca o farfurioara. Deci a meritat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carnita tocata
  • doua cani orez
  • suc de rosii( eu folosesc mult la sarmalute)
  • o varza mare sau doua mai micute
  • ceapa verde si una uscata
  • ardei iuti ( mini)
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in traistute:

Calim ceapa maruntita, adaugam carnita, condimentam, punem si suc de rosii, amestecam bine cu orezul si umplem frunzele .


La pliat, partile moi ale frunzulitelor le apropiem asa incat partea tare sa fie adancit in mijloc si lateralele sa se atinga (ca si in poza), asa nu se va rupe, atunci cand le vom lega cu ata si vor arata si mai bine. Dupa ce am legat traistutele (ata se va indeparta dupa fierbere), le introducem in oala , amestecam suc de rosii cu apa si turnam pana la nivel (eu pun o farfurie peste). Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa la foc mic 40 minute.


Le servim cu fularas de ceapa verde, care o vom prinde cu ajutorul unei scobitori. Legatura o vom indeparta inainte de a pune verdele (ajutam un pic sa nu se desfaca, ale mele au rezistat bine). Cui ii place iute,poate sa le serveasca cu o cravatica din ardei iute si smantanica.


Va doresc : Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in traistute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

RuxyRux 1

03.01.2014, 21:57

Ce idee grozava! Anna... Felicitari ti-au iesit minunat!

ANNA_46 1

03.01.2014, 22:11

Iti multumesc frumos Rux La multi ani !

Lia_ 1

07.04.2014, 09:12

ce frumusele bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale pas cu pas (reteta video)