Sarmalute in traistute

de ANNA_46 in Mancaruri cu carne, 12 Dec 2012 | 4617 vizualizari

 

Ideea de traistute a fost mai mult o necesitate, putand foarte greu sa rasucesc sarmalutele , frunzele fiind destul de tari( chiar daca am indepartat partea din mijloc, impartind-o in doua), de obicei caut verze micute ( ador sarmalutele mici), dar nu am gasit . Dupa ce am acoperit partea de jos a oalei nu am mai avut rabdare si m-am gandit sa le pun la fiert sub forma de traistute. Au avut o mare trecere, fiind si mai comod la servire. Arata foarte bine desfacuta ca o farfurioara. Deci a meritat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carnita tocata
  • doua cani orez
  • suc de rosii( eu folosesc mult la sarmalute)
  • o varza mare sau doua mai micute
  • ceapa verde si una uscata
  • ardei iuti ( mini)
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in traistute:

Calim ceapa maruntita, adaugam carnita, condimentam, punem si suc de rosii, amestecam bine cu orezul si umplem frunzele .  

La pliat, partile moi ale frunzulitelor le apropiem asa incat partea tare sa fie adancit  in mijloc si  lateralele sa se atinga (ca si in poza), asa nu se va rupe, atunci cand le vom lega  cu ata si vor  arata si mai bine. Dupa ce am legat traistutele (ata se va indeparta dupa fierbere), le introducem in oala , amestecam suc de rosii cu apa si turnam pana la nivel (eu pun o farfurie peste). Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa la foc mic 40 minute. 

Le servim cu fularas de ceapa verde, care o vom prinde cu ajutorul unei scobitori. Legatura o vom indeparta inainte de a pune verdele (ajutam un pic sa nu se desfaca, ale mele au rezistat bine). Cui ii place iute,poate sa le serveasca cu o cravatica din ardei iute si smantanica.

Va doresc : Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in traistute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu varza dulce si bulion