Sarmalute mixte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2012 | 4325 vizualizari

 

Pe buna dreptate sunt mixte caci contin trei sortimente de carne , trei de ceapa si doua de varza [ am infasurat cateva chiar si in frunze de salata ].La granita dintre sezoane ai de unde alege .
Sarmalutele au fost cu atat mai bune cu cat stiam ca varza ,ceapa si carnea sunt de ,, origine controlata '' adica din gradina noastra sau gospodaria socrelei .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata [ acasa] vita + porc
  • 500 gr afumatura Kaizer+ ceafa
  • 500 Gr ceapa Rosi+ alba +verde
  • 400 gr orez
  • 2 linguri pasta kapia
  • 1 lingurita boia ardei
  • marar verde
  • sare
  • 100 ml ulei
  • Piper
  • cana bulion de rosii
  • Frunze de varza verde + varza murata + foi salata verde
  • 50 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute mixte:

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.

-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .

-Impartiti in doua sau trei frunzele daca sunt prea mari .

 -Taiati ceapa marunt si o caliti in ulei , adaugati si orezul si caliti pana devine sticlos . Amestecati cu carnea tocata, pasta ardei . boia si putin marar verde tocat .Sarati,  piparati si mai amestecati in compozitie putin bulion sau o lingura pasta de rosii.

-Impachetati sarmlutele , le puneti intr-o tava sau vas ceramic uns cu ulei .

-Presarati marar verde , inveliti totul cu felii subtiri de afumatura , stropiti cu putin ulei .

-Puneti apa cat sa le acopere dar nu de tot [ sunt mai bune in ultima faza a prepararii sa fie copte-rumenite ].Acoperiti cu folie si dati la cuptor 30 minute . Dupa aceasta scoteti folia sau capaculsi le lasati inca 30 min sa se rumeneasca la foc mic .

Serviti dupa pofta cu smantana - noi preferam iaurt mai gras , ardei iute sau hrean in otet .Nu uitati ca merge si un pahar de vinisor. Alb !!!

TIPS-URI

1

Alegeti frunze de varza cat mai subtiri ,

2

Otetul adaugat la apa de oparit le face elastice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute mixte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan