Sarmalute vegetariene in frunze de salata

de RuxyRux in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 4279 vizualizari

 

Bune..tare bune...si de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 salate mari( cu frunze mari)
  • 5 ciuperci champinion
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 morcov mic
  • 1 legatura de marar
  • cimbru
  • piper
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cutie de rosii polpa Cirio( in bulion)
  • 1 bol mic de stafide aurii( un pumn)
  • 1 vas cu apa
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 linguri ulei vegetal( palmier)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • suc de rosii condimentat( sau obisnuit, ideal facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute vegetariene in frunze de salata:

Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila.


Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta exact inainte sa umplem sarmalutele.


Vanata se taie felii si se presara cu sare. Se lasa in jur de zece minute, apoi se scurge. Eu o trec si printr-un jet de apa rapid apoi o scurg bine inainte sa o toc marunt.


Se toaca ceapa, ciupercile, morcovul se da pe razatoare, dovlecelul de asemenea, apoi se amesteca toate legumele cu cimbrul si mararul. Punem si stafidele. Daca doriti puteti pune totul la robot pentru o compozitie mai fina. Calim usor in ulei incins, adaugam si orezul. Se lasa in jur de zece minute pe foc, amestecandu-se din cand in cand. Nu este nevoie de apa caci isi vor lasa destula legumele. Daca vi se pare prea multa, o scurgeti, o strecurati si o veti adauga la sos. Adaugam pasta de ardei, rosiile in bulion si potrivim gustul de sare si piper. Lasam la racit compozitia. Fiecare frunza gata pregatita cum am spus mai sus se umple si se ruleaza.


Sarmalutele se aseaza in vas si deasupra se pune suc de rosii condimentat( vezi reteta in pagina mea). Le coacem pentru o ora si jumatate la cuptor.


Le servim cu mamaliguta...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Panacris 1

15.04.2013, 15:45

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 10:39

bune sarmalute

mihaelar63 1

19.11.2014, 00:28

Dragut . Si eu am facut in frunze de salata doar cu umplutura mai clasica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu mustar si pesmet [ de post ]