Saseasca cu branza dulce

de laura_n in Prajituri, 30 Iun 2013 | 3601 vizualizari

 

trebuia sa inaugurez vasul primit de la Bucataras (multumesc inca o data >:d

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • coaja lamaie
  • 120 gr zahar brut
  • 1 cutiuta smantana grasa (cam 100 gr)
  • zahar pudra
  • dulceata mure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saseasca cu branza dulce:

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze "gogolosuri" (cum spunea cineva:)). Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. Aproape de final, adaugam cam 3 linguri de zahar si amestecam.


Intr-un castron, punem branza de vaci, zaharul, si ouale. Amestecam energic si adaugam smantana, untul topit si apoi faina. Incorporam bine prin amestecare si la sfarsit, radem coaja de lamaie.


Incalzim cuptorul.


Intr-un vas termorezistent uns cu unt (eu am uitat :( ), intindem grisul cu lapte, nivelam un pic si peste el turnam usor compozitia de branza.


Coacem in cuptor cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat vasulin cuptor cam 15 minute. Am scos, am lasat sa se raceasca si apoi am pudrat saseasca.


Intrucat eu am folosit mai putin zahar, am servit o felie de budinca cu dulceata de mure deasupra.


credeti-ma...este dementiala!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 26 lei.

2

data viitoare incerc cu pudra de roscove si scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

01.07.2013, 22:11

De vis!!! O stiu ca si eu am preparat-o!

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 11:16

o bunatate

Panacris 1

18.02.2016, 08:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si merisoare