Saseasca cu branza dulce

de laura_n in Prajituri, 30 Iun 2013 | 8694 vizualizari

 

trebuia sa inaugurez vasul primit de la Bucataras (multumesc inca o data >:d

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • coaja lamaie
  • 120 gr zahar brut
  • 1 cutiuta smantana grasa (cam 100 gr)
  • zahar pudra
  • dulceata mure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saseasca cu branza dulce:

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze "gogolosuri" (cum spunea cineva:)). Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. Aproape de final, adaugam cam 3 linguri de zahar si amestecam. 

Intr-un castron, punem branza de vaci, zaharul, si ouale. Amestecam energic si adaugam smantana, untul topit si apoi faina. Incorporam bine prin amestecare si la sfarsit, radem coaja de lamaie. 

Incalzim cuptorul.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt (eu am uitat :( ), intindem grisul cu lapte, nivelam un pic si peste el turnam usor compozitia de branza.

Coacem in cuptor cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat vasulin cuptor cam 15 minute. Am scos, am lasat sa se raceasca si apoi am pudrat saseasca.

Intrucat eu am folosit mai putin zahar, am servit o felie de budinca cu dulceata de mure deasupra.

credeti-ma...este dementiala!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 26 lei.

2

data viitoare incerc cu pudra de roscove si scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza