Sashimi de somon

de ianculubita in Somon, 14 Ian 2014 | 3441 vizualizari

 

Am gasit intr-o revista aceasta reteta din "arsenalul"lui Joseph Hadad;
Sunt niste pachetele cu foi de orez si cred ca e cea mai simpla dar si gustoasa reteta;daca aveti de unde cumpara foi de orez,va recomand sa le pregatiti,sunt delicioase,eu am facut putine pentru ca nu le cunosteam gustul dar voi repeta cat de curand

 

INGREDIENTE

  • 100 g somon afumat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 castraveti proaspeti
  • 1 praz mic
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 50 g alune de padure macinate
  • 10 g ghimbir proaspat
  • foi de orez
  • 15 ml lapte de cocos
  • sos de soia
  • sos worchester
  • pasta wasaby
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sashimi de somon:

Punem intr-un bol ceapa, prazul, castravetii taiate betisoare de chibrit si ghimbirul taiat marunt. Foaia de orez o inmuiem cateva secunde in apa calda, o scoatem, o intindem pe un platou, o ungem cu pensula cu lapte de cocos, punem intr-o margine o felie de somon, deasupra amestecul de ceapa, ghimbir si castraveti, picuram ulei de susan, aducem spre interior marginile laterale apoi rulam. Punem pe un platou, presaram deasupra alune macinate, ornam cu ardei gras rosu si servim cu sos de soia amestecat cu worcester si foarte putina pasta de wassabi.

TIPS-URI

1

aceste pachetele se pot pregati si cu foi subtiri de placinta,dar in acest caz le punem intr-o tava la cuptor sau pe aburi

2

amestecul din interior poate fi si altfel, dupa placerea fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Sashimi de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mena29 1

14.01.2014, 17:44

Si eu vreau,mai ai?

laura_n 1

15.01.2014, 15:44

si eu imi doresc sa le incerc

ianculubita 1

15.01.2014, 16:29

Fetelor,dupa cum observati,nu sunt greu de facut,ingredientele pentru umplutura sunt simple,asa ca indrazniti pentru ca sunt foarte gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficat de pui prajit la tigaie
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

de RODIMUR 7

ieri la 22:08

Cornulete din albusuri

de oanapl 6

ieri la 21:59

Saratele cu sos pesto si cascaval

de oanapl 6

ieri la 21:20

RETETA RECOMANDATA
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar