Somon in sos tomat

de RuxyRux in Somon, 5 Dec 2012 | 12798 vizualizari

 

Ce sa va mai spun? Delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati groase( dintr-un file de somon)
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf de turmeric
  • 1 praf de rozmarin
  • sare de mare
  • 3 boabe de ienibahar
  • 3 linguri pasta de gogosari
  • 1 cutie de rosii tocate( Cirio Polpa)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 pahare si jumatate de apa
  • 1 lingura de zahar brun
  • piper alb
  • o foaie de dafin
  • un praf de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos tomat:

Pe o tava punem o foaie de copt si asezam bucatile de somon. Le stropim cu uleiul de masline( cele 3 linguri), se presaram cu busuioc, turmeric, sare si rozmarin. Stropim si cu zeama de lamaie si dam la cuptor la 200 de grade pentru 45 de minute.


Intre timp, intr-o cratita mai intinsa ( eu am pus in Zepter) si astfel timpul de preparare s-a scurtat considerabil punem : 2 pahare de apa, 1 lingura de ulei de masline, morcovul dat pe razatoare, ardeiul taiat marunt, ceapa tocata, apoi pasta de gogosari, pulpa de rosii, acoperim cu capac si fierbem pana se inmoaie legumele. Eu am urmat principiul Zepter, fara sa calesc nimic inainte si a iesit grozav de gustos sosul.( unii spun ca secretul unui gust bun sta in calitul legumelor, eu cu aceasta reteta am sa ii contrazic si le voi spune : combinatia de ingrediente face toti banii! :))))). Cand sunt gata, in jur de 20 de minute, potrivim de sare, punem piperul alb, foaia de dafin, ienibaharul si zaharul( daca mai este nevoie sa iasa un sos dulce acrisor( de regula dulceata sosului o poate da doar morcovul). Scoatem cu grija cu paleta bucatile de somon si le asezam peste sos, apoi cu o lingura punem si deasupra. Acoperim cu capacul si mai lasam pe foc 5 minute apoi stingem focul si mai lasam acoperit inca 5 sau 10 minute.


Garnisim daca ne place cu patrunjel verde si ardei iute.


Servim dupa dorinta si inspiratie, eu am avut ca garnitura cartofi piure.



 

TIPS-URI

1

Daca doriti un sos mai iute puteti pune o jumatate de lingurita de pasta de ardei iute in sos, dar cu grija...arde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

06.12.2012, 13:17

Multumesc Ed!

mihaelar63 1

16.07.2013, 00:11

Super-delicios

RuxyRux 1

13.01.2014, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Somon cu legume la cuptor