Savarine

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2010 | 27173 vizualizari

 

INGREDIENTE

varianta 1:

  • un ou
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 3 linguri ulei

varianta 2

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingura apa
  • jumatate lingurita praf de copt

sirop:

  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o esenta rom

pentru umplut

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat

in plus: gem de capsuni, zahar vanilat

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

varianta 1.

Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut.

Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .

Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.

Formele se ung cu unt. Se ia din compozitie cate o lingura, o lingura jumatate de compozitie si se umplu formele.

Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se introduc in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc usor.

Se scot, se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

varianta 2

Galbenusurile se mixeaza bine bine cu zaharul si apa pana ce se deschid bine la culoare si zaharul este topit.

Se adauga faina, grisul, pesmetul si praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile care in prealabil au fost batute spuma cu sarea.

Se repartizeaza compozitia in forme si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15min (se fac foarte repede, verificati-le cu o scobitoare)

Cand sunt reci se scot din forme.

Siropul

Se fierbe apa cu zaharul timp de 4-5 miute iar cand s-a racit se adauga esenta.

Se mixeaza bine frisca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.

Se invart "pe dos" :))) savarinele, li se taie capacelul(nu complet) , se insiropeaza bine, bine , se umplu cu frisca.

Deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Testand ambele variante am tras niste concluzii:))

2

- varianta originala a savarinelor este CEA CU DROJDIE.

3

-sunt bune ambele dar e incomparabila consistenta blatului. cea cu drojdie imi aminteste perfect de savarina de cofetarie.

4

-eu am facut ambele variante pentru ca cele cu drojdie nu crescusera asa inalte si am crezut ca nu e bine:d:))  (se vede si in foto, primele doua randuri sunt mai micute), dar am vazut ca nici ale Nadinei nu erau inalte

5

- din cantitatile prezentate vor iesi 12 buc. in forme cu diametru de baza de 4, 5 cm si cel superior de 7 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

roxtao 1

18.05.2013, 08:46

le-am facut si au iesit suuuuuuuuuper bune.exact ca in cofetarie

babi5 1

25.06.2013, 20:10

merisor 1

26.06.2013, 08:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!