Savarine

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2010 | 36662 vizualizari

 

INGREDIENTE

varianta 1:

  • un ou
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 3 linguri ulei

varianta 2

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingura apa
  • jumatate lingurita praf de copt

sirop:

  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o esenta rom

pentru umplut

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat

in plus: gem de capsuni, zahar vanilat

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

varianta 1.

Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut.

Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .

Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.

Formele se ung cu unt. Se ia din compozitie cate o lingura, o lingura jumatate de compozitie si se umplu formele.

Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se introduc in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc usor.

Se scot, se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

varianta 2

Galbenusurile se mixeaza bine bine cu zaharul si apa pana ce se deschid bine la culoare si zaharul este topit.

Se adauga faina, grisul, pesmetul si praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile care in prealabil au fost batute spuma cu sarea.

Se repartizeaza compozitia in forme si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15min (se fac foarte repede, verificati-le cu o scobitoare)

Cand sunt reci se scot din forme.

Siropul

Se fierbe apa cu zaharul timp de 4-5 miute iar cand s-a racit se adauga esenta.

Se mixeaza bine frisca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.

Se invart "pe dos" :))) savarinele, li se taie capacelul(nu complet) , se insiropeaza bine, bine , se umplu cu frisca.

Deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.

 

 

 

TIPS-URI

1

Testand ambele variante am tras niste concluzii:))

2

- varianta originala a savarinelor este CEA CU DROJDIE.

3

-sunt bune ambele dar e incomparabila consistenta blatului. cea cu drojdie imi aminteste perfect de savarina de cofetarie.

4

-eu am facut ambele variante pentru ca cele cu drojdie nu crescusera asa inalte si am crezut ca nu e bine:d:))  (se vede si in foto, primele doua randuri sunt mai micute), dar am vazut ca nici ale Nadinei nu erau inalte

5

- din cantitatile prezentate vor iesi 12 buc. in forme cu diametru de baza de 4, 5 cm si cel superior de 7 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

roxtao 1

18.05.2013, 08:46

le-am facut si au iesit suuuuuuuuuper bune.exact ca in cofetarie

babi5 1

25.06.2013, 20:10

Merisor 1

26.06.2013, 08:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort " Vara fructelor"