Savarine

de loredanaaa in Prajituri, 6 Apr 2013 | 3578 vizualizari

 

Tot am vazut pe-aici savarine si cum aici nu se gasesc am zis sa incerc si eu, ceva trebuie sa iasa.Am luat reteta de la gaby si m-am pus pe treaba.Nu stiam ca sunt asa usor de facut,dar de-acuma inainte le voi face mai des .

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 3 linguri ulei
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o esenta rom
  • pentru umplut
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • gem de capsuni sau altfel de gem
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi  dubleaza volumul.

Eu am facut in forma de briose, ca n-am avut forme.

Se ia din compozitie si se umplu formele (dar nu pline cam 3/4) unse cu unt sau foaie de copt. Se  lasa 10 minute la crescut apoi se pun in cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca 

Siropul: apa se fierbe cu zaharul timp de 4-5 minute si cand s-a racit se adauga esenta de rom

Frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat se bat cu mixerul .

La savarine li se taie capacelul nu complet, se insiropeaza bine de tot si se umplu cu frisca. Capacele se ung cu gem de care doriti si se orneaza cu frisca.

Se tin cateva ore in frigider.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

data viitoare le voi face cu o seara inainte ,le voi insiropa si a doua zi le voi umple cu frisca

2

iar in aluat voi pune mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarina uriasa sau Baba au Rhum