Savarine

de loredanaaa in Prajituri, 6 Apr 2013 | 1745 vizualizari

 

Tot am vazut pe-aici savarine si cum aici nu se gasesc am zis sa incerc si eu, ceva trebuie sa iasa.Am luat reteta de la gaby si m-am pus pe treaba.Nu stiam ca sunt asa usor de facut,dar de-acuma inainte le voi face mai des .

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 3 linguri ulei
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o esenta rom
  • pentru umplut
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • gem de capsuni sau altfel de gem
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Eu am facut in forma de briose, ca n-am avut forme.


Se ia din compozitie si se umplu formele (dar nu pline cam 3/4) unse cu unt sau foaie de copt. Se lasa 10 minute la crescut apoi se pun in cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca


Siropul: apa se fierbe cu zaharul timp de 4-5 minute si cand s-a racit se adauga esenta de rom


Frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat se bat cu mixerul .


La savarine li se taie capacelul nu complet, se insiropeaza bine de tot si se umplu cu frisca. Capacele se ung cu gem de care doriti si se orneaza cu frisca.


Se tin cateva ore in frigider.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

data viitoare le voi face cu o seara inainte ,le voi insiropa si a doua zi le voi umple cu frisca

2

iar in aluat voi pune mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diana_k 1

08.04.2013, 16:30

loredanaaa 1

09.04.2013, 23:25

mihaelar63 1

11.05.2013, 01:51

Asa ceva nu se poate refuza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine pas cu pas (reteta video)