Foi Lica (reteta mamei)

de Denissa in Prajituri, 23 Feb 2012 | 15709 vizualizari

 

Am copiat in cateva zile caietul de retete al mamei. E pasionata de gatit iar cand era la serviciu facea schimb de retete cu colegele ei. Acum le pregateste cu o rapiditate uimitoare. Multumesc MAMA!!

 

INGREDIENTE

  • 1 margarina Unirea
  • 1 cana de zahar (se foloseste o cana de ceai)
  • 3 oua intregi
  • 1 cana de nuci taiate
  • 1 cana de zahar (pentru caramel)
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta mamei):

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta).


Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate.


Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de zahar la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se adauga peste compozitia ingrosata de mai sus amestecand repede. Va incepe sa fiarba.


Intregul amestec se aseaza intre cele 2 foi de napolitana peste care se aseaza o greutate si se da la loc racoros sa se intareasca.


De obicei se taie a doua zi.


 

TIPS-URI

1

in cazul in care intreaga compozitie ni se pare cam lichida amestecam cativa biscuiti simpli pisati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta mamei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Denissa 1

01.11.2012, 13:59

Spor la treaba!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 19:30

ce buna e si simplu de facut,am sa o trec la favorite sa o gasesc mai usor pt ca tre sa o fac si eu

Denissa 1

20.11.2012, 09:05

Multumesc Andreea! Reteta asta e pentru cei ca mine fara timp prea mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane