Eclere cu ciocolata si cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Iul 2010 | 9080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • * -125 g faina
  • * -100 ml ulei
  • * -250 ml apa
  • * -3 oua
  • * -un praf de sare
  • Crema:
  • * -4 galbenusuri
  • * -5 linguri de zahar
  • * -5 lg de amidon
  • * -450 ml lapte
  • * -un plic ness(18 g)
  • * -50 g ciocolata
  • * -2 linguri cacao
  • decor:
  • * -250 ml frisca
  • * -75 g ciocolata neagra
  • * -2 lg lapte
  • * -1 lg unt
  • * -50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu ciocolata si cafea:

1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.

Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.



2. Crema:Laptele se amesteca cu cafeaua,cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.


3. Glazura:ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la mw 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.


4. Asamblare:se taie capacelul eclerelor,se pune crema,frisca si capacelul.Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

claudia_ricki 1

20.12.2011, 19:28

scuza-ma dar lg ce inseamna?lingura cumva?

claudia_ricki 1

20.12.2011, 19:29

scuza-ma dar lg ce inseamna? lingura cumva?

- TABITA - 1

30.04.2013, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicata