Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si untul dupa care se framanta un aluat tare ca pentru cozonac.Se lasa sa creasca la loc cald . Cand si-a dublat cantitate se pote lucra cu el.
Se intinde aluatul pe masa in forma de bilute cat pumnul unui copil apoi se fac niste foi mici.
Acestea se acopera cu unt si cu o lingurita de zahar , se ruleaza se unesc capetele si se taie cu cutitul dar nu pina la capat Se desface partea taiata.( Nu stiu cat de explicita am fost sper ca pozele sa fie de ajutor) Se lasa sa cresaca in tava apoi se dau la cuptor 35 min. Se orneaza cu zahar pudra...eu nu am avut la indemana asa ca s-au papat si fara:))
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro