Savarine

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Oct 2013 | 8713 vizualizari

 

La sfatul Gabytei am ales varianta cu drojdie ca aduce cel mai mult cu cea de cofetarie. Intr-adevar aduce bine si a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200ml lapte
  • 250g faina
  • 15g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • SIROP:
  • 400ml apa
  • 125g zahar
  • esenta de rom

UMPLUTURA:

  • 200ml frisca lichida
  • 150ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.


Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, faina si se amesteca bine.


Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.


Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.


Cand si-a dublat volumul se pune in formele unse cu unt.


Eu le-am facut in formele de briose de silicon.


Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumenesc putin.


Se face proba cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.


Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.


Cand este rece se amesteca esenta de rom.


Savarinele se intorc cu partea din forma in sus si se taie la fiecare un capacel.


Se insiropeaza bine, bine.


Pentru frisca se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.


Se pune frisca sub capacele savarinelor si capacelul se unge cu dulceata de capsuni.


Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.


Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Daca se folosesc formele de briose este mai usor daca se folosesc si hartiile speciale pentru pus in forme.

2

Insiroparea este bine sa se faca de mai multe ori la interval de un sfert de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Bunica 1

31.10.2013, 21:43

frumoase si gustoase!

MotanLaOale 1

31.10.2013, 22:19

str8kiss 1

08.12.2013, 14:00

Arata f bine! cate forme de briose ai folosit pt reteta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Savarine