Savarine a la MARY

de nadina73 in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 3543 vizualizari

 

o pritena de a mea a facut si a zis ia pune carera web sa-ti arat ceva...................si bineteles erau SAVARINE..................asa ca mi sa facut pofta si am trecut la treaba

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 40 g drojdie
  • 800 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 6 -8linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 kg frisca+6 linguri de zahar
  • cirese confiate-decor

SIROP:

  • zahar
  • apa
  • rom
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la MARY:

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia


se pun toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge.


Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si in masina de paine,am avut ce curata apoi........


Se iau formele de savarine se pune hartie si putin unt sau ulei apoi se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma si se da tava la cuptor 20 minute la 160 grade.


Cand sant rumenite frumos se scot si se lasa la racit.


Dupa ce se racesc se scoate hartia apoi se taie in doua si se insiropeaza foarte bine.


Siropul:


Se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa si se pune rom,


cu acest sirop se insiropeaza savarinele ,cantitatile la sirop le faceti in functie de cat de insiropate doriti sa fie savarinele


Dupa ce am insiropat savarinele si s-au racit se bate frisca foarte bine cu 6 linguri de zahar apoi se umplu savarinele si se pune capacul taiat si insiropat dupa care se pune putina frisca si 1 cireasa confiata


sant grozave,asa ca Mary nu-mi imai faci pofta..............haha mi-am facut si eu,super bune au iesit mersi de reteta


Sincer am vazut si cu pesmet o sa incerc si asa sa vedem diferenta


Am uitat sa specific din aceasta cantitate va ies 50-55 bucati


eu fac industrial asa ca daca doriti mai putine ,taiati cantitatile

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la MARY" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

ana 1

08.07.2010, 19:15

Savarinele ca savarinele,dar ajutorul ? dragul de el cum o ajuta el pe mami lui

Corinuta 1

09.07.2010, 22:30

Bun, bun! 5 furcu

mariac 1

11.07.2010, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta de gutui