Savarine a la MARY

de nadina73 in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 3803 vizualizari

 

o pritena de a mea a facut si a zis ia pune carera web sa-ti arat ceva...................si bineteles erau SAVARINE..................asa ca mi sa facut pofta si am trecut la treaba

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 40 g drojdie
  • 800 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 6 -8linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 kg frisca+6 linguri de zahar
  • cirese confiate-decor

SIROP:

  • zahar
  • apa
  • rom
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la MARY:

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia


se pun toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge.


Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si in masina de paine,am avut ce curata apoi........


Se iau formele de savarine se pune hartie si putin unt sau ulei apoi se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma si se da tava la cuptor 20 minute la 160 grade.


Cand sant rumenite frumos se scot si se lasa la racit.


Dupa ce se racesc se scoate hartia apoi se taie in doua si se insiropeaza foarte bine.


Siropul:


Se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa si se pune rom,


cu acest sirop se insiropeaza savarinele ,cantitatile la sirop le faceti in functie de cat de insiropate doriti sa fie savarinele


Dupa ce am insiropat savarinele si s-au racit se bate frisca foarte bine cu 6 linguri de zahar apoi se umplu savarinele si se pune capacul taiat si insiropat dupa care se pune putina frisca si 1 cireasa confiata


sant grozave,asa ca Mary nu-mi imai faci pofta..............haha mi-am facut si eu,super bune au iesit mersi de reteta


Sincer am vazut si cu pesmet o sa incerc si asa sa vedem diferenta


Am uitat sa specific din aceasta cantitate va ies 50-55 bucati


eu fac industrial asa ca daca doriti mai putine ,taiati cantitatile

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la MARY" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

ana 1

08.07.2010, 19:15

Savarinele ca savarinele,dar ajutorul ? dragul de el cum o ajuta el pe mami lui

Corinuta 1

09.07.2010, 22:30

Bun, bun! 5 furcu

mariac 1

11.07.2010, 20:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura alba