Savarine cu aluat dospit

de Catalina L in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 1893 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta prajitura..... ce buna este facuta de casa si ce amintiri din copilarie.....

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 250 g de faina
  • 2 oua
  • 150 ml de lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic drojdie uscata

Garnitura:

  • 25 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 1 pachet de zahat vanilat
  • 1 pachetel de gelatina

Sirop:

  • 400 ml de apa
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de rom (sau 1 lingura de rom)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu aluat dospit:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat.

Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit cam 2 ore.

Eu am folosit masina de paine- program aluat. Intre timp preparati frisca - puneti-o la rece si siropul- lasati-l sa se raceasca.


Garnitura:


Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.

Punem apoi la foc mic si mestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si vanilat si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.


Adaugam gelatina, se amesteca si se rezerva la rece.



Sirop:

Puneti apa cu zaharul la foc mic pana la diluarea zaharului, luati de pe foc si adaugati romul.

Lasati sa se raceasca.

Cand aluatul est gata umpleti cu o lingura formele- 2 linguri bune in fiecare forme sau le umpleti pe trei sferturi. Lasam aluatul la crescut 15-20 minute si in forme.

Coacem savarinele la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca bine.

Le intoarcem si taiem un capacel (nu-l taiati complet) . Scufundam bine fiecare savarina in sirop timp de 30 de secunde.


Cand sunt bine imbibate , umpleti cu frisca cu ajutorul unui posh si ornati cu dulceata pe capacel.


Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

nu taiati capacelul cimplet

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gicuta69 1

05.06.2015, 21:55

Ce bine ti-au iesit!As manca si eu macar una

MotanLaOale 1

05.06.2015, 23:13

dantes 1

06.06.2015, 09:47

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina de casa