Savarine cu aluat dospit

de Catalina L in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 824 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta prajitura..... ce buna este facuta de casa si ce amintiri din copilarie.....

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 250 g de faina
  • 2 oua
  • 150 ml de lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic drojdie uscata

Garnitura:

  • 25 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 1 pachet de zahat vanilat
  • 1 pachetel de gelatina

Sirop:

  • 400 ml de apa
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de rom (sau 1 lingura de rom)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu aluat dospit:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat.

Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit cam 2 ore.

Eu am folosit masina de paine- program aluat. Intre timp preparati frisca - puneti-o la rece si siropul- lasati-l sa se raceasca.


Garnitura:


Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.

Punem apoi la foc mic si mestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si vanilat si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.


Adaugam gelatina, se amesteca si se rezerva la rece.



Sirop:

Puneti apa cu zaharul la foc mic pana la diluarea zaharului, luati de pe foc si adaugati romul.

Lasati sa se raceasca.

Cand aluatul est gata umpleti cu o lingura formele- 2 linguri bune in fiecare forme sau le umpleti pe trei sferturi. Lasam aluatul la crescut 15-20 minute si in forme.

Coacem savarinele la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca bine.

Le intoarcem si taiem un capacel (nu-l taiati complet) . Scufundam bine fiecare savarina in sirop timp de 30 de secunde.


Cand sunt bine imbibate , umpleti cu frisca cu ajutorul unui posh si ornati cu dulceata pe capacel.


Pofta buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

nu taiati capacelul cimplet

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gicuta69 1

05.06.2015, 21:55

Ce bine ti-au iesit!As manca si eu macar una

MotanLaOale 1

05.06.2015, 23:13

dantes 1

06.06.2015, 09:47

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise