Savarine cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 18 Aug 2013 | 10851 vizualizari

 

Savarine le-am pregatit dupa reteta Jamilei, iar pentru crema m-am inspirat de la Diaconta...va multumesc frumos fetelor! Am obtinut niste savarine delicioase si racoroase, perfecte pentru perioada aceasta a anului!
Vreau sa va spun voua, celor care va-ti intors de la Satic, ca ne-ati lipsit, iar casuta noastra virtuala a parut parasita fara voi!
Invit toti bucatarasii la o savarina!:-*

 

INGREDIENTE

Savarine:
  • 375 g faina
  • 225 ml lapte caldut
  • 45 ml ulei
  • 3 oua
  • 3 lingurite zahar
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida Dr. Oetker cu gust de lamaie
  • 250 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida (o cutiuta)
  • 3 linguri zahar pudra
Sirop:
  • 3 cani apa
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 lingura esenta de rom
Decor:
  • gem de capsuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de lamaie:

Savarine:  Intr-un vas punem faina si ouale.

In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.

Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.

Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.

Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine, unse cu ulei si tapetate cu faina.

Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.

Crema de lamaie:  Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.

Punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.

Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.

Adaugam frisca peste crema de lamaie si amestecam usor cu o spatula, apoi dam la frigider.

Sirop:  Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca complet.

Asamblare:  Taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu crema de lamaie, asezam capacul si punem putina dulceata de capsuni.

Le dam la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Gemul de capsuni se poate inlocui cu gem de caise.

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 18 savarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine