Savarine cu pesmet

de Criss in Prajituri, 3 Dec 2010 | 15172 vizualizari

 

Pe buna dreptate numita "Regina prajiturilor", savarina este o prajitura apreciata de toata lumea si una dintre preferatele mele. De aceasta data am modificat putin reteta si astfel blatul a iesit mai dens, mai consistent si seamana perfect cu savarina originala. De fapt am vrut sa fac savarinele cu drojdie insa din lipsa de timp, am facut aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • -7 linguri zahar
  • -9 linguri pesmet
  •  -1 lingura faina
  • sirop
  • -350 ml apa
  • -250 g zahar
  • -2 fiole esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • -300 ml frisca
  • -jeleu de capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Pentru savarine:


Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in formele de briose si pe fundul formelor am pus cate o patratica de hartie de copt si am uns putin marginile cu unt. N-au iesit ele asa frumoase ca si in formele de savarine, dar nici nu m-am chinuit sa le scot. ;).


Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom..


Fiecare savarina se insiropeaza bine de tot (imi place sa fie foarte insiropate), se taie capacul, se umple cu frisca din belsug si deasupra se pune jeleu de capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Criss 1

17.03.2011, 11:26

mirela_chicago 1

12.07.2011, 05:57

HI CRISS , LA RETETA AM VAZUT CA SE BAT ALBUSURILE SPUMA , DAR GALBENUSURILE NU S E MAI PUN IN CMPOZITIE ??/ MULTUMESC

Criss 1

21.07.2011, 10:21

Mirela, imi cer scuze pentru ca iti raspund cu intarziere, insa am fost plecata in concediu. Ba da, se adauga si galbenusurile. Am uitat sa scriu eu, insa se pun si galbenusurile.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Savarine