Savarine cu pesmet

de Criss in Prajituri, 3 Dec 2010 | 14163 vizualizari

 

Pe buna dreptate numita "Regina prajiturilor", savarina este o prajitura apreciata de toata lumea si una dintre preferatele mele. De aceasta data am modificat putin reteta si astfel blatul a iesit mai dens, mai consistent si seamana perfect cu savarina originala. De fapt am vrut sa fac savarinele cu drojdie insa din lipsa de timp, am facut aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • -7 linguri zahar
  • -9 linguri pesmet
  •  -1 lingura faina
  • sirop
  • -350 ml apa
  • -250 g zahar
  • -2 fiole esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • -300 ml frisca
  • -jeleu de capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Pentru savarine:


Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in formele de briose si pe fundul formelor am pus cate o patratica de hartie de copt si am uns putin marginile cu unt. N-au iesit ele asa frumoase ca si in formele de savarine, dar nici nu m-am chinuit sa le scot. ;).


Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom..


Fiecare savarina se insiropeaza bine de tot (imi place sa fie foarte insiropate), se taie capacul, se umple cu frisca din belsug si deasupra se pune jeleu de capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Criss 1

17.03.2011, 11:26

mirela_chicago 1

12.07.2011, 05:57

HI CRISS , LA RETETA AM VAZUT CA SE BAT ALBUSURILE SPUMA , DAR GALBENUSURILE NU S E MAI PUN IN CMPOZITIE ??/ MULTUMESC

Criss 1

21.07.2011, 10:21

Mirela, imi cer scuze pentru ca iti raspund cu intarziere, insa am fost plecata in concediu. Ba da, se adauga si galbenusurile. Am uitat sa scriu eu, insa se pun si galbenusurile.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine