Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza

de Sylvia in Fructe de mare, 9 Feb 2010 | 9224 vizualizari

 

Este cea mai simpla reteta si reteta care o fac cel mai des, puteti sa inlocuiti vinul sec cu apa , eu fac si cu apa si cu vin si imi plac ambele variante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici
  • 150 -200 ml vin alb ,
  • 75 grame de unt
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti
  • o mana de patrunjel verde tocat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza:

   Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici. Se clatesc bine cu apa rece si se lasa asa 30 de minute. Dupa aceea le punem intr-un vas mai mare cu 150 -200 ml vin alb , 75 grame de unt. Se lasam sa dea un clocot intorcandu-le incet cu o spatula pana sunt toate deschise. Dupa aceea punem peste ele 5-6 catei de usturoi zdrobiti si o mana de patrunjel verde tocat fin.Lasam sa dea un clocot si inchidem focul.

   Se servesc fierbinti cu cartofi prajiti si un sos facut din 2 linguri de maioneza, una de iaurt , 2 catei de ustoroi zdrobiti si o lingurita de ierburi aromate tocate fin. Va doresc pofta mare, sunt delicioase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (5)

rivka 1

09.02.2010, 20:26

nu am mancat niciodata scoici, dar din cate stiu eu din auzite este un mod de a vedea daca sunt sau nu nepericuloase, daca se deschid sau nu la fiert ???
ca din cate stiu eu astea sunt cu cantec mare trebuie avuta fff atentie cu mancatul lor.

mie imi trebuie cartofii prajiti .

Sylvia 1

09.02.2010, 22:12

La scoici e simplu de verificat sunt bune daca sunt inchise cand le cumperi, adica au cochiliile sudate ,de deschis se deschid la foc toate dar cele care sunt deschise vii se arunca. Eu le prefer pe cele olandeze le cumpar in cutii de 1,4 sau 2 kg vidate si se pastreaza f bine. Francezii zic ca cele mai bune sunt ale lor ....normal

vero_closca 1

17.09.2010, 09:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti si calamari cu vin si usturoi