Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza

de Sylvia in Fructe de mare, 9 Feb 2010 | 6607 vizualizari

 

Este cea mai simpla reteta si reteta care o fac cel mai des, puteti sa inlocuiti vinul sec cu apa , eu fac si cu apa si cu vin si imi plac ambele variante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici
  • 150 -200 ml vin alb ,
  • 75 grame de unt
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti
  • o mana de patrunjel verde tocat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza:

Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg de scoici. Se clatesc bine cu apa rece si se lasa asa 30 de minute. Dupa aceea le punem intr-un vas mai mare cu 150 -200 ml vin alb , 75 grame de unt. Se lasam sa dea un clocot intorcandu-le incet cu o spatula pana sunt toate deschise. Dupa aceea punem peste ele 5-6 catei de usturoi zdrobiti si o mana de patrunjel verde tocat fin.Lasam sa dea un clocot si inchidem focul.


Se servesc fierbinti cu cartofi prajiti si un sos facut din 2 linguri de maioneza, una de iaurt , 2 catei de ustoroi zdrobiti si o lingurita de ierburi aromate tocate fin. Va doresc pofta mare, sunt delicioase !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

rivka 1

09.02.2010, 20:26

nu am mancat niciodata scoici, dar din cate stiu eu din auzite este un mod de a vedea daca sunt sau nu nepericuloase, daca se deschid sau nu la fiert ???
ca din cate stiu eu astea sunt cu cantec mare trebuie avuta fff atentie cu mancatul lor.

mie imi trebuie cartofii prajiti .

Sylvia 1

09.02.2010, 22:12

La scoici e simplu de verificat sunt bune daca sunt inchise cand le cumperi, adica au cochiliile sudate ,de deschis se deschid la foc toate dar cele care sunt deschise vii se arunca. Eu le prefer pe cele olandeze le cumpar in cutii de 1,4 sau 2 kg vidate si se pastreaza f bine. Francezii zic ca cele mai bune sunt ale lor ....normal

vero_closca 1

17.09.2010, 09:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de creveti cu sos roz