Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/scoici-saint-jacques-cu-usturoi-ghimbir.html
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul.
Tocati marunt ghimbirul. Intr-o tigaie sau wok, puneti la incalzit 2 linguri de ulei.
Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati, intorcandu-le de cateva ori. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.
Serviti ca aperitiv sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur sau taitei chinezesti.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult