Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 28 Ian 2017 | 574 vizualizari

 

Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.

Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.

Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.

http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/scoici-saint-jacques-cu-usturoi-ghimbir.html

 

INGREDIENTE

  • 8 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia:

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul.


Tocati marunt ghimbirul. Intr-o tigaie sau wok, puneti la incalzit 2 linguri de ulei.


Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati, intorcandu-le de cateva ori. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.


Serviti ca aperitiv sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur sau taitei chinezesti.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Camelya 1

28.01.2017, 21:16

Ce bun!

Bya Ralu 1

28.01.2017, 21:21

vreau si eu

noiinbucatarie 1

31.01.2017, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare