Scones cu iaurt

de xana in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 3263 vizualizari

 

Obisnuiesc sa le fac foarte putin dulci, astfel se pot manca atat cu dulceata cat si cu branza topita, de exemplu.

 

INGREDIENTE

  • 280 gr faina
  • 50 gr margarina (sau unt) rece
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 ml lapte
  • vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu iaurt:

Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul.


Separat se amesteca iaurtul cu zaharul, laptele si vanilia. Apoi se adauga oul si se mai amesteca pana il incorporam si pe acesta.


Lichidul obtinut se toarna peste faina si se amasteca cu o lingura pana se formeaza un aluat. Acesta se transfera pe hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un cerc(ca un blat). Se taie in felii(doar la suprafata, fara a desprinde feliile). Se unge cu putin lapte.


Se da la cuptorul preincalzit la 220ºC pentru cca 15 minute sau pana se rumeneste.

 

TIPS-URI

1

Aluatul nu se framanta, il amestecam atat cat sa omogenizam ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

diaconta 1

01.09.2013, 16:15

imi plac asa putin dulci si sa mearga cu iaurt sau lapte

laura_n 1

01.09.2013, 17:07

eu nu am mancat pana acum, e in genul unei turtite?

xana 1

01.09.2013, 19:20

Laura, sunt un fel de biscuiti dar pufosi, in general se fac rotunzi. Merg bine la Micul dejun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
"Poale-n brau"