Scovergi cu smantana si cascaval

de dakris in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 16006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojfie
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei + pt. prajit
  • 300 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • smantana si cascaval/telemea
  • nutella/finetti ori dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu smantana si cascaval:

Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia.


Faina (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator. In mijloc se formeaza o cavitate in care se varsa uleiul, restul de apa calduta, drojdia si sarea. Se amesteca si se framanta pana ce rezulta o coca nelipicioasa. Daca mai este necesar se mai adauga faina. Se lasa la dospit pt cca 45 min la loc caldut, ori pana in momentul in care aluatul isi dubleaza volumul.


Pe planseta de lucru infainata, se mai framanta inca o data aluatul pentru a iesi aerul din el, apoi se imparte in 10 parti egale, care se intind, in palma. Se mai tin cca 15 min la dospit pe planseta, apoi se prajesc in uleiul bine incins intorcandu-se pe ambele parti. Se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante pentru a absorbi excesul de grasime.


Le-am servit cu smantana si cascaval ori telemea rase, dar si cu nutella.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

dakris 1

22.02.2013, 22:26

Va multumesc tuturor pt aprecieri !>:-D<

danakarin 1

23.02.2013, 06:29

Foarte bun!

dakris 1

23.02.2013, 09:18

multumesc, danakarin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor