Sandvisuri cu omleta

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2015 | 1280 vizualizari

 

Sunt foarte bune, mai ales daca plecati la drum.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g drojdie;
  • doua lingurite zahar;
  • 400 ml lapte caldut;
  • 100 ml ulei;
  • aproximativ 700 g faina;
  • sare.
  • Omleta:
  • 2 ardei kapia;
  • 10 felii rosie;
  • 300 g sunculita taraneasca afumata;
  • 100 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • 200 g ciuperci din conserva;
  • patru oua;
  • sare;
  • doua linguri lapte;
  • doua linguri gris.
  • Diametru tigaie: 24 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri cu omleta:

Aluat:


Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut.


Omleta:


Eu am facut doua omlete separate, deci am impartit ingredientele mai sus mentionate in doua parti egale.


Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie felii mari.


Sunculita taraneasca se taie in bucati mari si subtiri.


Ciupercile se scot din conserva, se clatesc cu apa rece si se scurg.


Se spala rosia si se taie rondele mari.


Cascavalul se taie felii mari.


Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun ardeiul, sunculita, ciupercile si putina sare si se inabuse putin (circa 10 minute), acoperindu-le cu un capac.


Ouale se amesteca cu sarea, laptele si grisul.


Se ia tigaia de pe foc si se adauga ouale cu laptele si grisul. Se pun feliile de rosii si cele de cascaval si se pune omleta din nou la foc, tot acoperita cu capac, pentru cateva minute, apoi se ia capacul si se amesteca (sau se intoarce intreaga cu ajutorul unei farfurii). Cand este gata se pune pe o farfurie.


Asamblare:


Cand aluatul a crescut, in tigaia unsa cu ulei se intinde un sfert din aluat, se aseaza omleta deasupra, apoi se intinde inca un sfert din aluat. Se acopera cu capacul si se coace la foc mic pe ambele parti. Dupa aceea se pregateste la fel si cealalta jumatate de aluat si omleta.


Inainte de servire se asteapta sa se raceasca putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

roxana_simona 1

22.07.2015, 17:09

Andra_Constantinescu 1

22.07.2015, 18:59

Multumesc ela, roxana!

poa 1

23.07.2015, 09:19

Foarte bune la micul dejun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si dovlecei