Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2020 | 2120 vizualizari

 

Pentru că aveam în casă ingredientele necesare, m-am hotărât relativ repede să fac pentru cina de ieri seară o tartă adevărată, cu brânzeturi și roșii cherry, condimentată minunat cu frunze proaspete de oregano, așa cum doream de mult timp să prepar. Am copt această tartă într-o tavă de unică folosință, cu diametrul de 20 cm.
A ieșit o tartă foarte bună, consistentă și cu un gust foarte plăcut.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat la frigider, ca să se întărească.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tartă:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 vârf de cuțit de zahăr tos (opțional)
  • Pentru umplutură:
  • 200 grame de telemea de vacă
  • 9-10 roșii cherry
  • 100 grame de mozzarella răzuită
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie mică
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • frunze proaspete de oregano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry:

Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute, ca să se întărească.

Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc și se mixează oul.

Se răzuiește telemeaua, iar ceapa se curăță, se spală, se șterge și se feliază subțire.

Când aluatul s-a întărit, se scoate din congelator, se întinde o foaie cu o grosime de 5-6 mm, care se pune în tavă și se înțeapă cu o furculiță.

Se distribuie uniform în tavă, telemeaua răzuită, se toarnă cu lingurița mare parte din oul bătut și la suprafața tartei se împrăștie feliuțe de ceapă roșie.

Se acoperă totul cu mozzarella răzuită și se distribuie frumos jumătățile de roșii cherry. Se aranjează frumos, prin ondulare manuală, sau prin tăiere, marginile aluatului.

Se unge tarta (aluatul, în special) cu restul de ou mixat, păstrat special pentru asta) și se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când tarta s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor. Se lasă tarta să se răcorească puțin (1-2 minute) și se decorează apoi cu frunze proaspete de oregano.

Tarta se porționează după încă 2-3 minute, când s-a mai răcorit.

TIPS-URI

1

Aluatul pentru tartă se face cu unt rece și se dă apoi la frigider, ca să se întărească.

2

Aluatul se poate prepara și cu o zi înainte.

3

Înțepați cu furculița foaia de tartă, pusă în tava de copt.

4

Brânzeturile folosite trebuie să fie uscate, nu umede.

5

Puteți folosi și brânză de burduf, urdă, sau brânză de vaci, dar aveți grijă să fie foarte bine scursă de zer, să nu fie umedă, pentru că va influența negativ foaia de aluat.

6

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, nu este nevoie să condimentați tarta cu sare. Dacă folosiți urdă, sau brânză de vaci, folosiți sare, după gust.

7

Pentru un aspect frumos al tartei, aranjați manual marginile ei, sau îndepărtați surplusul de aluat.

8

Folosiți ceapă roșie, pentru mai multă frăgezime. În plus, ceapa roșie nu este iute, ca cea galbenă.

9

Puteți folosi frunze proaspete de busuioc, dacă nu vă place oregano.

10

Tarta este foarte bună, atât caldă, cât și rece. Poate fi servită imediat, reîncălzită, sau luată la pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat cu lapte si coniac