Scovergi si minciunele

de divainbucatarie in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 23755 vizualizari

 

Imi aduc aminte cu drag de multe lucruri pe care doream sa le mananc in copilarie si unele din acestea voi incerca sa le fac si pentru copilul meu. Scovergile aveau cumva mirosul povestilor lui Creanga. Aveam mereu o cana de lapte cald langa ele si stateam cu fratele meu sa ne povestim cate in luna si stele…

Mama le facea ori rotunde si simple (ca o lipie), ori ca niste fundite si le tapeta cu zahar pudra (unii le numesc minciunele). Oricum erau, noi le mancam cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi si minciunele:

Amestecam faina, drojdia, oul, sarea si apa pentru a obtine un aluat. Il lasam la dospit cam 30 de minute pana se dubleza ca volum. Intindem o foaie groasa de 1 cm care sa aiba forma vasului in care vom praji. Astfel obtinem scovergile simple ca o lipie. Daca aceeasi foaie o taiem in dreptunghiuri, pe care le sectionam pe mijloc si apoi le rasucim, obtinem funditele sau ceea ce mai intalnim sub denumirea de “minciunele”. Le prajim in ulei incins si le scurgem. Este indicat sa folosim prosoape de hartie care absorb surplusul de ulei. Le punem pe o farfurie si le pudram cu zahar. Putem sa le mancam si cu dulceata sau miere de albine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi si minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

divainbucatarie 1

24.11.2010, 13:40

cu mare drag dentistutza!

kamy 1

24.11.2010, 13:50

diva...draga mea,eu cand aud de drojdie,o iau la fuga

nadina73 1

25.11.2010, 00:40

la noi se munesc "scoruse"dar e alta compozitie uite aici " target="_blank">http://bucataras.ro/retete/4629/scoruse.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Minciunele