Scovergi si minciunele

de divainbucatarie in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 24317 vizualizari

 

Imi aduc aminte cu drag de multe lucruri pe care doream sa le mananc in copilarie si unele din acestea voi incerca sa le fac si pentru copilul meu. Scovergile aveau cumva mirosul povestilor lui Creanga. Aveam mereu o cana de lapte cald langa ele si stateam cu fratele meu sa ne povestim cate in luna si stele…

Mama le facea ori rotunde si simple (ca o lipie), ori ca niste fundite si le tapeta cu zahar pudra (unii le numesc minciunele). Oricum erau, noi le mancam cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi si minciunele:

Amestecam faina, drojdia, oul, sarea si apa pentru a obtine un aluat. Il lasam la dospit cam 30 de minute pana se dubleza ca volum. Intindem o foaie groasa de 1 cm care sa aiba forma vasului in care vom praji. Astfel obtinem scovergile simple ca o lipie. Daca aceeasi foaie o taiem in dreptunghiuri, pe care le sectionam pe mijloc si apoi le rasucim, obtinem funditele sau ceea ce mai intalnim sub denumirea de “minciunele”. Le prajim in ulei incins si le scurgem. Este indicat sa folosim prosoape de hartie care absorb surplusul de ulei. Le punem pe o farfurie si le pudram cu zahar. Putem sa le mancam si cu dulceata sau miere de albine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi si minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

divainbucatarie 1

24.11.2010, 13:40

cu mare drag dentistutza!

kamy 1

24.11.2010, 13:50

diva...draga mea,eu cand aud de drojdie,o iau la fuga

nadina73 1

25.11.2010, 00:40

la noi se munesc "scoruse"dar e alta compozitie uite aici " target="_blank">http://bucataras.ro/retete/4629/scoruse.html

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Fundite, minciunele sau uscatele