Scovergi simple si cu branza

de cute_alynutzza in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 19049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • 500 g branza sarata
  • ulei pt prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi simple si cu branza:

Incepem prin a cerne faina intr-un castron incapator. Facem o gaura la mijloc. Separat punem drojdia intr-un castronel mai mic peste care turnam laptele cadut si pisam cu ajutorul unei furculite. Adaugam compozitia in gaura formata impreuna cu oul si un varf de lingurita de sare. Framantam bine si lasam la dospit 30 de minute. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.


Dupa ce au trecut cele 30 de minute impartim aluatul in 2 parti egale. Prima jumatate o impartim in bulgarasi mici pe care ii intindem cu ajutorul unui sucitor. Fiecare scovarga o prajim in tigaia cu ulei din abundenta, pe fiecare parte cate 1 minut aproximativ (pana prinde culoare). Dupa ce am terminat de prajit scovergile rezultate din prima jumatate de aluat trecem la cealalta jumatate. Din acestea vom face scovergi umplute cu branza. Un adevarat deliciu.


Facem la fel bulgarasi pe care ii intindem. Peste scovergi vom presara branza rasa dupa care vom lipi scovarga bine pentru a nu curge branza la prajit. Turtim bine cu degetele


Punem la prajit in ulei incins. Lasam pe ambele parti pana se rumeneste.


Sunt delicioase, mai ales proaspete. Dupa o zi se intaresc insa in cazul ca in care va raman pentru a doua zi va sugerez sa le incalziti la cuptorul cu microunde si vor fi tocmai bune de mancat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi simple si cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ianculubita 1

20.11.2013, 10:25

Rocsi 1

20.11.2013, 12:05

Faine.

cute_alynutzza 1

20.11.2013, 13:47

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Scoverzi ca la Cervenia